Izraelio prezidentas pavedė B. Netanyahu suformuoti vyriausybę

Izraelio prezidentas Reuvenas Rivlinas ketvirtadienį pavedė premjerui Benjaminui Netanyahu (Benjaminui Netanjahui) suformuoti naują ministrų kabinetą, sakoma vyriausybės pranešime.

„Ministro pirmininko biurui ką tik buvo išsiųstas laiškas, kuriuo buvo pavesta sudaryti vyriausybę Benjaminui Netanyahu, o Kneseto (parlamento) pirmininko biuras taip pat buvo informuotas“, – sakoma vyriausybės pranešime.

Izraelio įstatymų leidėjai anksčiau ketvirtadienį patvirtino sprendimą suformuoti vienybės vyriausybę, priimtą premjero B. Netanyahu ir jo politinio varžovo Benny Gantzo (Benio Ganco), atveriantį kelią iš ilgiau kaip metus trukusios aklavietės.

Abu lyderiai pranešė, kad naujoji vyriausybė bus prisaikdinta gegužės 13 dieną. Pagal pasiektą susitarimą dėl valdžios pasidalijimo,  B. Netanyahu dar pusantrų metų stovės prie vyriausybės vairo, o tada jį premjero poste pakeis B. Gantzas.    

Parengtas koalicinis susitarimas buvo apskųstas Aukščiausiajam Teismui. Jo kritikai tvirtino, kad  B. Netanyahu negali vadovauti vyriausybei, nes jam yra oficialiai pareikšti kaltinimai korupcija. 

Jie taip pat skundėsi, kad tam tikros koalicinio susitarimo nuostatos prieštarauja įstatymams. 

Tačiau trečiadienį vakare šalies aukščiausios instancijos teismas paskelbė, jog „nėra teisinių priežasčių neleisti suformuoti vyriausybės“, vadovaujamos B. Netanyahu.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių