Izraelio užsienio reikalų ministras ragina išmesti Turkiją iš NATO

  • Teksto dydis:

Po Turkijos prezidento Recepo Tayyipo Erdogano grasinimų Izraeliui šios šalies užsienio reikalų ministras Israelis Katzas paragino pašalinti Turkiją iš NATO.

„Erdoganas padarė Turkiją Irano blogio ašies nare“, – pirmadienio vakarą sakė I. Katzas, pridurdamas, kad Turkijoje veikia islamistų teroristinė organizacija „Hamas“.

I. Katzas paragino visas NATO valstybes nares „pašalinti Turkiją nedelsiant“.

Jis sakė, kad Turkija masiškai pažeidžia NATO principus „grasindama įsiveržti į demokratinę Vakarų šalį be jokios provokacijos“. JAV ir Vakarų pasaulis privalo „pasmerkti Erdoganą ir sustabdyti jo destruktyvią veiklą“.

Sekmadienį R. T. Erdoganas pagrasino Izraeliui karine intervencija, remdamasis ankstesniais veiksmais Kalnų Karabache ir Libijoje.

„Kaip mes įžengėme į Kalnų Karabachą, kaip įžengėme į Libiją, padarysime tą patį ir su jais“, – sakė Turkijos valdovas per savo valdančiosios Teisingumo ir plėtros partijos (AKP) renginį Rizėje prie Juodosios jūros.

R. T. Erdoganas turėjo omenyje Kalnų Karabacho konfliktą, kuriame jis rėmė Azerbaidžaną dronais ir teikė kitą karinę pagalbą. Ankara taip pat remia tarptautiniu mastu pripažintą Libijos vyriausybę karine įranga ir personalu.

Po to I. Katzas palygino R. T. Erdoganą su buvusiu Irako vadovu Sadamu Huseinu, kuris buvo nuverstas ir nužudytas po JAV intervencijos.

„Erdoganas seka Sadamo Huseino pėdomis ir grasina užpulti Izraelį, – pirmadienį anksti ryte platformoje „X“ sakė I. Katzas. – Jis turėtų tiesiog prisiminti, kas ten įvyko ir kuo tai baigėsi“.

Nuo Gazos karo pradžios Izraelio ir Turkijos santykiai smarkiai pablogėjo. R. T. Erdoganas pavadino „Hamas“ „išlaisvinimo organizacija“, o Izraelio ministrą pirmininką Benjaminą Netanjahu palygino su Adolfu Hitleriu.


Šiame straipsnyje: IzraelisTurkijaNATOsantykiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Erdoganas tikriausiai pamiršo, kad izraelis turi atominį ginklą ir f35.

Tiesiai

Tiesiai portretas
Vakarai davė pasikelti alachiniams velniams ir dabar kentės. Reikėjo velnius laikyti ant trumpo pavadžio, bet kvaili vakarai buvo apgauti alachinių velnių. Ruoškitės karui su velniais.

Jei jie priklauso

Jei jie priklauso  portretas
Ž išpirdolinti už genocida
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių