Pereiti į pagrindinį turinį

Izraelio vyriausybę krečia skandalas

2009-08-04 08:29
A.Liebermanas pasiryžęs atsistatydinti, jei sulauks kaltinimų.
A.Liebermanas pasiryžęs atsistatydinti, jei sulauks kaltinimų. / AFP nuotr.

Šį kartą skandalo priežastimi tapo užsienio reikalų ministras Avigdoras Liebermanas. Jis įtariamas kyšininkavimu.

"Jeigu Izraelio generalinis prokuroras Menachemas Mazuzas išklausęs mane nuspręs pateikti kaltinimus, aš atsistatydinsiu, o per artimiausius keturis penkis mėnesius atsisakysiu parlamento nario mandato", – sakė A.Liebermanas žurnalistams. Tačiau jis neprarado optimizmo. "Esu įsitikinęs, kad kitąmet ir po dvejų metų tebebūsiu užsienio reikalų ministras", – teigė jis.

Policija sekmadienį rekomendavo pateikti 51 metų politikui kaltinimus dėl kyšininkavimo, pinigų plovimo ir trukdymo teisingumui. Pats A.Liebermanas, kuris vadovauja antrai didžiausiai valdančiosios koalicijos partijai "Yisrael Beiteinu" ("Izraelis – mūsų namai" – hebr.), tikina, kad policijos tyrimas yra politiškai motyvuotas.

A.Liebermanas įtariamas gavęs apie 2,5 mln. JAV dolerių (apie 6,125 mln. litų), kurie buvo neteisėtai pervesti jo rinkimų kampanijai per jo dukrai priklausančias bankų sąskaitas Kipre. 120 vietų Knesete 15 mandatų turinti "Yisrael Beiteinu" yra sudariusi koaliciją su premjero Benjamino Netanyahu dešiniosios pakraipos partija "Likud".

Anglų kalba leidžiamas dienraštis "Jerusalem Post" rašo, kad kaltinimai beveik nepaveiktų Izraelio santykių su kitomis šalimis ir Artimųjų Rytų taikos proceso. Mat A.Liebermano vaidmuo diplomatijoje menkas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų