Pereiti į pagrindinį turinį

Izraelis: dėl Irano svarstomos įvairios galimybės, taip pat ir kariniai veiksmai

2015-04-02 13:42
AFP-BNS inf.
Reuters nuotr.

Izraelio strateginių reikalų ministras Yuvalis Steinitzas (Juvalis Steinicas) ketvirtadienį pareiškė, kad, atsižvelgiant į Irano branduolinę grėsmę, yra svarstomos visos galimybės, tarp jų ir kariniai veiksmai.

Kalbėdamas per visuomeninį radiją, Šveicarijoje tebesitęsiant deryboms dėl Irano branduolinės programos pažabojimo, ministras sakė, kad Izraelis stengsis atremti bet kokią grėsmę diplomatiniu ir žvalgybos keliu, bet :„jeigu neturėsime pasirinkimo, tai neturėsime pasirinkimo <...>, svarstoma karinė galimybė“.

Paklaustas apie galimą JAV prieštaravimą Izraelio kariniams veiksmams, Y.Steinitzas priminė Izraelio suduotą vienašališką smūgį 1981 metais Osirako branduoliniam reaktoriui Saddamo Husseino (Sadamo Huseino) valdomame Irake.

„Ši operacija buvo atlikta, be derinimo su Jungtinėmis Valstijomis“, – atsakė jis.

Y.Steinitzas, artimas premjero Benjamino Netanyahu (Benjamino Netanjahu) bendražygis, pridūrė, kad Izraelio lyderis nepaliko abejonių dėl šalies atsako branduoliniam Iranui.

„Ministras pirmininkas aiškiai pasakė, kad Izraelis neleis Iranui tapti branduolinį ginklą turinčia valstybė“, – pareiškė jis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų