Izraelis įsipareigojo, kad šalis iki 2050-ųjų taps neutralia klimato atžvilgiu

Izraelis penktadienį įsipareigojo, kad šalis iki 2050 metų taps neutralia klimato atžvilgiu.

Šis sprendimas buvo paskelbtas likus kelioms dienoms iki aplinkosaugos konferencijos COP26 Škotijos Glazgo mieste.

Dar liepą Izraelio vyriausybė paskelbė planą, kuriuo įsipareigojo iki 2050 metų anglies dvideginio išlakas sumažinti 85 proc., lyginant su padėtimi 2015 metais.

Neutralumas klimato atžvilgiu yra pusiausvyra tarp išmetamo ir sugeriamo šiltnamio efektą sukeliančių dujų (ŠESD) kiekio. Ši tema yra viena iš svarbiausių Škotijos sostinėje vyksiančio klimato susitikimo metu.

Izraelio premjeras Naftali Bennettas (Naftalis Benetas) ir energetikos ministrė Karine Elharrar (Karina Elharar) „susitarė dėl šiltnamio efektą sukeliančių dujų emisijos mažinimo slenksčio padidinimo, kad iki 2050 metų Izraelis pasiektų nulinį emisijos“ balansą, sakoma premjero biuro paskelbtame pranešime.

„Turėdamas naują tikslą Izraelis rikiuojasi kartu su išsivysčiusiomis šalimis, kurios jau imasi veiksmų siekdamos nulinės emisijos tikslo, ir padidina savo įsipareigojimą (...) tarptautiniams susitarimams šiuo klausimu“, – cituojamas N. Bennettas.

Jo biuro teigimu, Izraelis, be kita ko, kurs sezonines energijos saugyklas, anglies dvideginio gaudykles ir žaliąją infrastruktūrą.

Tūkstančiai žmonių penktadienį demonstravo Tel Avive reikalaudami, kad vyriausybė patvirtintų ambicingesnę klimato politiką.

Izraelis vienam gyventojui į viešąjį transportą investuoja mažiau nei daugelis kitų išsivysčiusių šalių ir tebėra labai priklausomas nuo daug anglies dvideginio išskiriančių energijos šaltinių, ypač gamtinių dujų.

Šią savaitę pristatytoje valstybės kontrolieriaus ataskaitoje teigiama, kad Izraelio vyriausybės politika neatitinka veiksmų, reikalingų klimato krizei spręsti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių