Izraelis norėtų, kad Vakarų Krante gyventų milijonas žydų naujakurių

  • Teksto dydis:

Izraelio gynybos ministras Naftalis Bennettas nori, kad žydų naujakurių skaičius Izraelio okupuotame Vakarų Krante per dešimt metų išaugtų iki milijono.

„Mūsų tikslas yra, kad per dešimtmetį Judėjoje ir Samarijoje gyventų milijonas Izraelio piliečių“, - pareiškė jis trečiadienį konferencijoje dėl JAV Artimųjų Rytų politikos kurso keitimo. Tai reiškia, kad naujakurių skaičius nuo šiuo metu 400 000 daugiau nei padvigubėtų.

JAV lapkritį paskelbė atsisakančios ligšiolinės savo pozicijos ir nebelaikančios žydų gyvenviečių Vakarų Krante prieštaraujančiomis tarptautinei teisei. Konferencijoje Jeruzalėje trečiadienį be gynybos ministro N. Bennetto dalyvavo ir vyriausybės vadovas Benjaminas Netanyahu bei JAV ambasadorius Izraelyje Davidas Friedmanas.

D. Friedmanas, kuris pats yra žydas, atmetė vertinimą, kad palestiniečių teritorijos yra „okupuotos“. „Mes nesame okupantai savo gimtinėje, mes nesame okupantai savo pačių šalyje, mes nesame kaip belgai Konge“, - sakė jis.

Palestiniečių savivalda griežtai sukritikavo N. Bennetto ir D. Friedmano teiginius.

JT žydų gyvenvietes palestiniečių žemėse laiko prieštaraujančiomis tarptautinei teisei. Didelė dalis tarptautinės bendrijos vadina jas didele kliūtimi Artimųjų Rytų taikos procese.

Ketvirtoji Ženevos konvencija kategoriškai draudžia civilių perkėlimą į okupuotas teritorijas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vezdas

Vezdas portretas
O jie daugiau nieko nenoretu?

.........

......... portretas
cha na..geri zydeliu norai nieko nepasakysi ,...bet stai Palestinieciai noretu ,kad aplamai ten ju valstybes teritorijoj ,nei vieno zydo nebutu kur dabar izraelis susikures

KAIP TEN SAKO:

KAIP TEN SAKO: portretas
VSIO ZAKONNO...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių