Izraelis: pirmasis tūkstantis vakcinų nuo COVID-19 keliauja į Gazos Ruožą

Pirmasis Rusijos padovanotas vakcinos nuo COVID-19 dozių tūkstantis į Gazos Ruožą bus atvežtas trečiadienį, naujienų agentūrai AFP nurodė Izraelio gynybos ministerija, anksčiau šią savaitę blokavusi pristatymą.

Izraelio kariuomenės padalinys, atsakingas už civilinius reikalus okupuotose palestiniečių teritorijose (COGAT), nurodė, kad Izraeliui suteikus politinį pritarimą vakcinos „Sputnik V“ dozės „gabenamos iš Palestinos autonomijos [Vakarų Krante] į Gazos“ Ruožą.

Pranešime priduriama, kad „vakcinos dozių siunta dabar keliauja prie Erezo perėjos“, jungiančios Izraelį ir islamistų judėjimo „Hamas“ kontroliuojamą Gazos Ruožą, kuriam taikoma blokada.

Ir Palestinos autonomija (PA), ir „Hamas“, kurie sakė, kad pirmosios skiepų dozės bus skirtos sveikatos apsaugos darbuotojams, smerkė Izraelio atsisakymą pirmadienį įleisti siuntą į Gazos Ruožą.

PA ragino Pasaulio sveikatos organizaciją (PSO) „pasmerkti Izraelį“ dėl trukdymo ir laikyti jį „visiškai atsakingu“ už pavojus, kuriuos sukelia trukdymas atvežti vakcinas į Gazos Ruožą.

„Hamas“ atstovas Hazemas Qassemas (Hazemas Kasemas) Izraelio trukdymą pavadino „visų tarptautinių įstatymų ir humanitarinių standartų pažeidimu“.

COGAT pirmadienį sakė, kad pirma reikia politinio sprendimo ir tik tada jis galėtų leisti vežti vakcinas į Gazos Ruožą, kur Izraelis kariavo tris karus su „Hamas“, anklavo kontrolę perėmusiu 2007 metais.

PA laukia maždaug 2 mln. skiepų dozių, užsakytų iš įvairių gamintojų, taip pat vakcinų dozių pagal Jungtinių Tautų remiamą programą COVAX, kuria siekiama padėti ne tokioms turtingoms šalims įsigyti skiepų.

PA yra sakiusi, kad savo dozėmis pasidalys su „Hamas“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai

tai portretas
gazos ruoze palestynieciai tai ant ju turbut isbandys juk zydai rusais nepasityki o bendrai tai visais nes si paderme parazityne ir bujoja kitu visu pagrindu kurio nepripazista nes esa gudresni uz visus ha zarus[[]]
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių