Izraelis Rytų Jeruzalėje pastatys 1,5 tūkst. namų naujakuriams

  • Teksto dydis:

Izraelio premjeras Benjaminas Netanyahu (Benjaminas Netanjahus) ir vidaus reikalų ministras Gideonas Saaras (Gideonas Saras) susitarė Rytų Jeruzalės naujakurių Ramat Šlomo gyvenvietėje pastatyti 1,5 tūkst. naujų būstų, trečiadienį paskelbė Izraelio armijos radijas.

Šis pranešimas buvo paskelbtas anksti ryte netrukus po to, kai Izraelis, vykstant JAV tarpininkaujamoms deryboms, paleido 26 ilgai kalintus palestiniečius.

Praėjusią savaitę vienas Izraelio pareigūnas sakė, kad "artimiausiais mėnesiais" bus paskelbta apie naujas paraiškas dideliuose gyvenviečių blokuose ir Rytų Jeruzalėje, pagal susitarimus, pasiektus ir su palestiniečiais, ir su Vašingtonu.

Palestiniečiai, kurie tolesnes gyvenviečių statybas laiko didele kliūtimi taikai, kategoriškai neigia, kad yra tokių susitarimų.

Rugpjūčio mėnesį Izraelis paskelbė planus pastatyti daugiau kaip 2 tūkst. naujų namų naujakuriams sykiu su pirmuoju kalinių paleidimu, taip papiktindamas palestiniečius.

Izraelis Rytų Jeruzalę užėmė per 1967 metų Šešių dienų karą, o vėliau ją aneksavo, bet tarptautinė bendrija to niekada nepripažino.

Armijos radijas pranešė, kad B.Netanyahu ir G.Saaras taip pat susitarė tęsti du kitus projektus Rytų Jeruzalėje - archeologijos ir turizmo centro prie pat senamiesčio sienų ir nacionalinio parko Skopaus kalno šlaituose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių