Pereiti į pagrindinį turinį

Izraelyje dėliojamas politinis pasiansas

2009-02-17 15:45
Izraelyje dėliojamas politinis pasiansas
Izraelyje dėliojamas politinis pasiansas / "Reuters" nuotr.

Centro partijos „Kadima“ lyderė ir šalies užsienio reikalų ministrė Tzipi Livni dar nepaprašyta formuoti naujosios vyriausybės. Tačiau politikė jau turi aiškią viziją tikslų ir uždavinių, kurių turėtų siekti naujoji valdžia.

Daugiausiai mandatų laimėjusios partijos lyderė pareiškė, kad Izraelis turėtų atsisakyti savo teritorijos dalies mainais į taiką su palestiniečiais. Pasitraukimas iš rajonų, kur dominuoja arabai, anot ministrės, padėtų išlaikyti žydų valstybės koncepciją. Be to, pasak jos, Izraeliui derėtų pačiam parodyti iniciatyvą ir pasiūlyti taikos planą. „Visi kitų valstybių siūlomi taikos planai neatitinka mūsų interesų“, - sakė ji.

„Likud“ partijos, kuri per rinkimus gavo tik vienu mandatu mažiau, lyderis Benjaminas Netanyahu nesutinka su Tz.Livni. Pats planuojantis formuoti vyriausybę politikas mano, kad teritorinis klausimas galėtų būti išspręsti vėliau. Dabar, jo nuomone, reikėtų susikoncentruoti kuriant gyvybingą Palestinos ekonomiką.

Kas formuos vyriausybę paaiškės po derybų. Didelė dalimi tai priklauso nuo partijos “Yisrael Beitenu”, kuriai vadovauja Avigdoras Libermanas. Laimėjusi 15 mandatų partija jau išreiškė savo reikalavimus. „Kadima“ sutiko juos patenkinti. Dabar A.Libermanas laukia ką atsakys „Likud“.

Nors per rinkimus daugiausiai mandatų laimėjo „Kadima“, centristų ir kairiųjų pozicijos parlamente susilpnėjo. Iš viso dešiniųjų partijos 120 vietų Knesete gali turėti iki 65 balsų.

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų