J. Bezosas atsistatydina iš „Amazon“ generalinio direktoriaus pareigų

Didžiausios pasaulyje internetinės prekybos bendrovės „Amazon“ įkūrėjas Jeffas Bezosas antradienį paskelbė vėliau šiemet pasitrauksiantis iš generalinio direktoriaus pareigų. J. Bezosas šią bendrovę iš startuolio pavertė viena vertingiausių pasaulio įmonių.

J. Bezosas, turtingiausias pasaulio žmogus, teigė, kad trečią metų ketvirtį pradės eiti vykdomojo valdybos pirmininko pareigas, o generalinio direktoriaus pareigas perims dabartinis debesų kompiuterijos paslaugų antrinės bendrovės „Amazon Web Services“ (AWS) vadovas Andy'is Jassy.

„Amazon“ taip pat paskelbė ketvirto 2020 m. ketvirčio finansinius rezultatus. Bendrovės grynasis pelnas ketvirtą ketvirtį išaugo dvigubai iki 7,2 mlrd. dolerių, o pajamos – 44 proc. iki 125,6 mlrd. dolerių.

Laiške „Amazon“ darbuotojams J. Bezosas tikino „dalyvausiąs svarbiose „Amazon“ iniciatyvose“, tačiau daugiau dėmesio skirsiąs savo filantropinei veiklai, įskaitant „Day One Fund“ ir „Bezos Earth Fund“ ir kitas verslo įmones kosmoso tyrinėjimų bei žurnalistikos srityse.

„Niekada neturėjau daugiau energijos, tai visiškai nesusiję su išėjimu į pensiją. Ambicingai žiūriu į pokyčius, kurį šios organizacijos gali sukurti“, – rašė J. Bezosas.

57-erių J. Bezosas „Amazon“ įkūrė savo garaže 1994 m. ir išaugino bendrovę iki pasaulinės milžinės. Jam taip pat priklauso laikraštis „The Washington Post“ ir privati kosmoso bendrovė „Blue Origin“.

J. Bezoso įpėdinis A. Jassy prie „Amazon“ prisijungė 1997 m., o 2003 m. įkūrė AWS.

„Andy'is yra gerai žinomas bendrovės viduje, jis „Amazon“ buvo beveik tiek pat ilgai, kaip aš. Jis bus nuostabus lyderis, aš juo visiškai pasitikiu“, – rašė J. Bezosas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Tamsi istorija arabu pasaulyje.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių