J. Bidenas ir Japonijos premjeras Y. Suga per susitikimą perspėjo dėl Kinijos veiksmų

JAV prezidentas Joe Bidenas ir Japonijos premjeras Yoshihide Suga penktadienį kartu Baltuosiuose rūmuose perspėjo dėl Pekino vis agresyvesnių veiksmų Rytų Azijos regione.

„Sutarėme prieštarauti bet kokiems bandydams pakeisti status quo jėga ar prievarta Rytų ir Pietų Kinijos jūrose ir kitų gąsdinimą regione“, – sakė pirmasis su J. Bidenu susitikęs užsienio lyderis Y. Suga.

Pasak jo, J. Bidenas taip pat patvirtino, kad JAV–Japonijos saugumo sutartis apima ir Japonijos administruojamas Senkaku salas, kurių gviešiasi Pekinas.

J. Bidenas savo ruožtu išreiškė paramą tvirtam aljansui su Japonija.

„Įsipareigojome dirbti kartu sprendžiant Kinijos keliamus iššūkius ir klausimus, susijusius su Rytų Kinijos jūra, Pietų Kinijos jūra ir Šiaurės Korėja“, – tikino J. Bidenas.

Y. Suga teigė, kad abu lyderiai patvirtino „taikos ir stabilumo Taivano sąsiauryje svarbą“. Taivano klausimas yra itin jautrus Pekinui, kuris teigia, kad nepriklausoma ir demokratinė sala yra Kinijos teritorija.

 


Šiame straipsnyje: Joe BidenasKinijaYoshihide Suga

NAUJAUSI KOMENTARAI

JAPONIJA tapo JANKIŲ v e r g a i s,

JAPONIJA tapo JANKIŲ  v e r g a i s, portretas
po to kai JANKIAI sunaikino DU japonų miestus.--Tokia Japonijos laikysena yra p r a ž ū t i n g a

juk

juk portretas
tai klonas statytinis reptyloidu kuriu 1 kiso jo rankoveje ir valdo jo biosmegenis taip idiegdamas visa blogi su karais terorizmu ir zmoniu gasdinima vyrusu po jo uzdanga ivesdamas nieksiskus /istatymus/?...

Baidenas važinėja po pasaulį...

Baidenas važinėja po pasaulį... portretas
Ir...visus kusina prieš Kiniją ir Rusija. Tik...kokias kiaulės akis reikia turėti bendraujant su Japonija kai 1945 metais ant civilių Japonijos žmonių tie, pasaulio banditai, numetė dvi atomines bombas, nuo kurių žuvo 140000 civilių Japonijos piliečių...
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių