J. Bidenas: JAV nesiekia konflikto su Iranu

JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) penktadienį pareiškė, kad Jungtinės Valstijos nesiekia konflikto su Teheranu po to, kai Vašingtonas smogė su Iranu susijusioms grupuotėms Sirijoje, atsakydamas į kruviną bepiločio orlaivio ataką.

Karą Sirijoje stebinti organizacija teigė, kad per šiuos smūgius žuvo 14 žmonių. Jie buvo įvykdyti po to, kai Pentagonas pranešė, kad žuvo JAV kontraktininkas, o kitas kontraktininkas ir penki kariškiai buvo sužeisti dėl „iranietiškos kilmės“ drono kamikadzės, kuris smogė JAV vadovaujamos koalicijos bazei netoli Chasakos šiaurės rytų Sirijoje.

Atsakydamas į tai, JAV gynybos sekretorius Lloydas Austinas (Loidas Ostinas) ketvirtadienį pareiškė, kad J. Bideno nurodymu jis įsakė vakare Sirijos rytuose „surengti tikslius oro smūgius prieš objektus, kuriuos naudoja su Irano Islamo revoliucijos gvardijos korpusu susijusios grupuotės“.

Tačiau penktadienį JAV prezidentas stengėsi sumažinti įtampą, sakydamas, kad Jungtinės Valstijos „nesiekia konflikto su Iranu, bet yra pasirengusios imtis ryžtingų veiksmų, kad apsaugotų savo žmones“.

Praėjus kelioms valandoms po smūgių, JAV Centrinė vadovybė (CENTCOM) pranešė, kad į amerikiečių ir koalicijos pajėgas, esančias „Green Village“ bazėje Sirijos šiaurės rytuose, buvo paleista 10 raketų.

Bazėje sužeistųjų ar apgadintų objektų nebuvo, tačiau viena raketa pataikė į maždaug už penkių kilometrų esantį namą ir nesunkiai sužeidė dvi moteris ir du vaikus, nurodė CENTCOM.

Jungtinėje Karalystėje įsikūrusi stebėtojų organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR), turinti platų šaltinių tinklą vietoje, pranešė, kad per JAV smūgius Sirijoje žuvo 14 žmonių, o vėliau pranešė apie naują raketų apšaudymą ir daugiau atsakomųjų smūgių.

 


Šiame straipsnyje: JABIranasJoe Bidenas

NAUJAUSI KOMENTARAI

artėja laikas , kai OŽIO konservkagebistai,

artėja laikas ,  kai OŽIO konservkagebistai, portretas
pagal turimą išprusimą bus naudingi valyti tik IŠVIETES

cha... Bidonas vel su angelais kalbasi

cha... Bidonas vel su angelais kalbasi portretas
kiauras Bidone jankynas jau 35 metai kaip paskelbes visas ymanomas sankcijas Iranuj ...visais budais trugdo , ekonominy ir kulturiny Irano gyvenima ...ir cia islindes Bidonas pareikia ,,,,JAV -nesiekia konflikto su Iranu,,,,

vanga

vanga portretas
Arteja kremliaus issigimeliu ir ju 5 kolonos gaidziu krachas, arteja... :D
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių