J. Bidenas padovanojo V. Putinui ikoniškus aviatoriaus stiliaus akinius nuo saulės

JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) per anksčiau šią savaitę Ženevoje įvykusią  pirmąją akistatą su Rusijos vadovu Vladimiru Putinu padovanojo jam savo itin mėgstamo aviatoriaus stiliaus akinius nuo saulės.

„Randolph Engineering“ vadovas Peteris Waszkiewiczius (Piteris Vaskevičius) sakė, jog „nustebo“ sužinojęs, kad jo bendrovės pagaminti akiniai tapo diplomatine atminimo dovana, įteikta V. Putinui per didžiulio pasaulio dėmesio sulaukusį susitikimą. 

„Iki vidurdienio tai buvo įprasta darbo diena, tačiau vėliau pasipylė telefono skambučiai ir kilo šurmulys socialiniuose tinkluose. Tada supratome, kas įvyko“, – sakė jis naujienų agentūrai AFP ir pridūrė tuo metu jautęs įtampą ir jaudulį.   

„Argi tai nenuostabu? Turiu galvoje – ar dažnai pasitaiko tokia galimybė?“ – kalbėjo jis. 

Tokio stiliaus akinius dažnai nešioja kariškiai. „Randolph Engineering“ nuo 1978 metų yra sudariusi sutartį su JAV ginkluotosiomis pajėgomis, kas mėnesį nuperkančiomis maždaug 25 tūkst. akinių porų.

„Randolph Engineering“ parduoda akinius ir plačiajai visuomenei. Jungtinėse Valstijos aviatoriaus stilius itin išpopuliarėjo praėjusio amžiaus 9-ame dešimtmetyje, pasirodžius juostai „Asai“ (Top Gun) su Tomu Cruise'u (Tomu Kruzu).  

V. Putinui įteiktai „Concorde“ modelio akinių porai pagaminti reikia 200 žingsnių, o visas gamybos procesas trunka šešias savaites. Šis akinių modelis taip pavadintas pagal praėjusio amžiaus viršgarsinį keleivinį lėktuvą „Concorde“. „Randolph Engineering“ tinklalapyje tokius akinius nuo saulės su poliarizuotais lęšiais galima įsigyti už 279 JAV dolerius. 

Šie akiniai gaminami nedideliame miestelyje šiaurės rytinėje Masačusetso valstijoje. 1973 metais įkurta „Randolph Engineering“ akcentuoja, jog tai „rankų darbo“ gaminys, pagamintas Jungtinėse Valstijose.

„Esu tikras, kad prezidentas Bidenas įteikė tuos akinius prezidentui Putinui kaip mūsų nacionalinio paveldo simbolį“, – sakė P. Waszkiewiczius.

„Tikėkimės, jog tai yra ir taikos simbolis“, – pridūrė jis. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

si

si portretas
simboline dovana duoda suprast a tseit maziau mat yk ka s darosi o klausyk kas sakoma ?;;;;;;
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių