J. Bidenas pakvietė 40 valstybių lyderių į susitikimą dėl klimato kaitos

JAV prezidentas Joe Bidenas pakvietė 40 valstybių lyderių į nuotolinį aukšto lygio susitikimą dėl klimato kaitos.

Į JAV prezidento administracijos organizuojamą renginį pakviesti ir Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas bei Kinijos prezidentas Xi Jinpingas, informuoja dpa.

Baltieji rūmai penktadienį paskelbė, kad renginys įvyks balandžio 22 ir 23 dienomis. Jo tikslas – priminti pasauliui, kad dėl klimato kaitos reikia veikti skubiai ir pabrėžti, kad „žaliasis kursas“ gali atnešti ekonominę naudą.

Dalyvauti aukšto lygio susitikime pakviesta Vokietijos kanclerė Angela Merkel, Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas, Jungtinės Karalystės ministras pirmininkas Borisas Johnsonas, Saudo Arabijos karalius Salmanas bin Abdulazizas, Indijos premjeras Narendra Modis, Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas ir kiti politikai.

Renginys bus tiesiogiai transliuojamas internetu.

Pasak Baltųjų rūmų, JAV paskelbs savo ambicingus teršalų išmetimo normos tikslus, kuriuos sieks įgyvendinti iki 2030 metų. Taip JAV bandys suteikti naują postūmį įgyvendinti Paryžiaus susitarimą dėl klimato kaitos.

JAV prezidentas ragina kitų valstybių lyderius pasinaudoti proga ir renginio metu pristatyti savo pačių naujus, ambicingesnius tikslus prieš lapkričio mėnesį Glazge, Škotijoje, įvyksiančią Jungtinių Tautų klimato konferenciją.

Vienas pirmųjų sprendimų J. Bidenui tapus prezidentu buvo grąžinti JAV į 2015 m. pasirašytą Paryžiaus susitarimą dėl klimato kaitos. Dėl šios sutarties tartasi JAV vadovaujant Barackui Obamai, o tuo metu J. Bidenas buvo viceprezidentas.

2017 m. prezidentas Donaldas Trumpas paskelbė, kad JAV trauksis iš Paryžiaus susitarimo. Jis teigė, kad susitarimas pernelyg apribojo JAV verslą. Nepaisant to, oficialus JAV pasitraukimas įvyko tik 2020 lapkritį.

Tuo metu J. Bidenas paskyrė buvusį valstybės sekretorių Johną Kerry specialiuoju atstovu dėl klimato kaitos, ir šis prisijungė prie JAV Nacionalinio saugumo tarybos.

J. Kerry siekia sustiprinti JAV ir ES bendradarbiavimą klimato kaitos klausimais ir buvo susitikęs su Prancūzijos prezidentu Emmanueliu Macronu, Europos Komisijos pirmininke Ursula von der Leyen ir kitais politikais.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

kauniete

kauniete portretas
TĖVUK JAU TIK I SAVO LAIDOTUVES IŠRAŠYK PAKVIETIMUS SENAS RUPŪŽĖ O KIEK ŠUNYBIU VIS DAR PASAULYJE KREČIA BALSAVIMUI MIRUSIUS SUKVIETEI AFERA PAVYKO GAL DAR SPĖSI AMERIKA SUGRIAUTI NIEKŠELI

gaila

gaila portretas
siam zogenlui matosi galva perkaito nuo klimatynes depresijos iremintos /kazkieno/ i smegenis jei jos dar veikia?...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių