J. Bidenas reiškia paramą dėl galimo mokesčių vengimo įtariamam sūnui

Išrinktasis JAV prezidentas Joe Bidenas pareiškė visiškai pasitikįs savo sūnumi Hunteriu, praėjusią savaitę paaiškėjus, kad jo atžvilgiu atliekamas federalinis tyrimas dėl mokesčių.

Per savo nesėkmingą perrinkimo kampaniją prezidentas Donaldas Trumpas ne kartą užsipuolė Hunterį ir sakė, kad Bidenai yra „korumpuota šeima“ ir „nusikalstama įmonė“. 

„Visiškai pasitikime mūsų sūnumi“, – sakė J. Bidenas interviu televizijos CBS laidai „The Late Show with Stephen Colbert“, greta sėdint jo žmonai Jill (Džil). 

Šis interviu buvo parodytas ketvirtadienį.

„Man nerūpi jokie jam metami kaltinimai. Jau prie to pripratau. Manau, tai nusikalstamas elgesys, bet... kol jam gerai, ir mums gerai“, – sakė išrinktasis prezidentas, pirmą kartą komentuodamas šį klausimą po to, kai tapo žinoma apie mokestinį tyrimą.

D. Trumpas ir jo sąjungininkai respublikonai dažnai užsipuldavo H. Bideną dėl jo verslo reikalų Ukrainoje ir Kinijoje. 

J. Bidenui dar užimant viceprezidento postą, jo sūnus Hunteris, teisininkas ir lobistas, 2014 metais tapo Ukrainos energetikos įmonės „Burisma“ valdybos nariu ir dirbo joje iki pernai balandžio.

D. Trumpas kaltino J. Bideną, esą šis siekė Ukrainos generalinio prokuroro nušalinimo, kad apsaugotų „Burisma“ ir savo sūnų nuo tyrimo dėl korupcijos.

Šiuo metu Los Andžele gyvenantis ir tapyba užsiimantis 50-metis Hunteris pripažino, kad tvarkydamas savo verslo reikalus yra priėmęs „prastų sprendimų“,  tačiau tvirtino nepadaręs jokių teisės pažeidimų. 

Televizijos laidos vedėjas Stephenas Colbertas paklausė J. Bideno, galbūt esama darbų, kuriuos eidamas prezidento pareigas atliko D. Trumpas, už kuriuos jis norėtų jam „nuoširdžiai“ padėkoti. 

Po trumpos pauzės J. Bidenas atsakė: „Esama tam tikrų dalykų... Vakcinos reikalai yra teigiamas dalykas, bet iš esmės jis buvo prezidentas, pasirinkęs eiti mūsų skaldymo keliu.“

J. Bidenas taip pat išreiškė įsitikinimą, kad iki kitų Kalėdų gyvenimas Jungtinėse Valstijose jau bus grįžęs arba beveik grįžęs į normalias vėžes.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o

o portretas
parama tai MM saskaita juk abu ant to pacio /kabliuko/ pakabinti su kinisku .valu/;;;

Anonimas

Anonimas portretas
arabai prakeikti.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių