Pereiti į pagrindinį turinį

J. Bidenas toliau dėlioja Baltųjų rūmų administraciją

2020-11-17 19:19

JAV išrinktasis prezidentas Joe Bidenas antradienį paskelbė, kad į savo būsimos Baltųjų rūmų administracijos pozicijas paskyrė devynis artimus rinkimų kampanijos padėjėjus, praėjus savaitei po to, kai įvardijo, kas taps jo personalo vadovu.

Joe Bidenas
Joe Bidenas / EPA-ELTOS nuotr.

„Amerika susiduria su dideliais iššūkiais – šie žmonės su savimi atsineša perspektyvų įvairovę ir bendrą įsipareigojimą susidoroti su šiais iššūkiais bei paversti (Ameriką) stipresne, labiau susivienijusia tauta“, – pranešime sakė J. Bidenas.

Į naujųjų administracijos darbuotojų sąrašą įtraukiama išrinktojo prezidento rinkimų kampanijos vadovė Jen O'Malley Dillon, ji taps personalo vadovo pavaduotoja. Praėjusią savaitę į personalo vadovo postą J. Bidenas paskyrė Roną Klainą.

Septynių prezidento rinkimų kampanijų veteranė J. O'Malley Dillon dirbo 2012 metų Baracko Obamos perrinkimo kampanijos vadovo pavaduotoja.

J. Bideno rinkimų kampanijos bendrapirmininkis Cedricas Richmondas paskirtas vyresniuoju prezidento patarėju. 47-erių afroamerikietis dėl šių pareigų paliks savo užimamą vietą Atstovų rūmuose.

J. Bidenas į dar vieno vyresniojo prezidento patarėjo pareigas paskyrė Mike'ą Donilloną, kuris jo rinkimų kampanijoje dirbo vyriausiuoju strategu.

„Komanda, kurią jau pradėjome burti, leis mums pačią pirmąją dieną pradėti spręsti iššūkius, su kuriais susiduria mūsų šalis“, – pranešime sakė būsimasis personalo vadovas R. Klainas.

Kiti paskyrimai apima būsimosios pirmosios ponios Jill Biden personalo vadovą ir vyriausiąjį patarėją, prezidento patarėją teisiniais klausimais ir Ovaliojo kabineto operacijų direktorių.

Paskyrimų imtasi tokiu laikotarpiu, kai prezidentas Donaldas Trumpas toliau bando užginčyti lapkričio 3 dienos rinkimų rezultatus ir atsisako pripažinti savo pralaimėjimą. Jo administracija atsisako bendradarbiauti su J. Bideno pereinamojo laikotarpio komanda.

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų