J. Bidenas vyksta į uraganą išgyvenusią Floridą – politinio oponento teritoriją

JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) trečiadienį vyksta į politinį užtaisą turinčią kelionę – įvertinti uragano „Ian“ padarytos žalos Floridoje ir pademonstruoti vienybės nepaisant didelių nesutarimų su šios valstijos gubernatoriumi respublikonu, jo kritiku ir galimu varžovu 2024 metų rinkimuose Ronu DeSantisu.

Pareigūnai skelbia, kad per vieną stipriausių audrų, kada nors užklupusių Jungtines Valstijas, žuvo mažiausiai 76 žmonės. JAV televizijos, remdamosi vietos pareigūnais, praneša apie daugiau kaip 100 žuvusių žmonių.

4 kategorijos uraganas su žeme sulygino nemažai apgyvendintų Floridos vakarinės pakrantės rajonų, nutraukė elektros tiekimą milijonams žmonių – antradienį elektros vis dar neturėjo šimtai tūkstančių gyventojų – ir nuslinko į Šiaurės Karoliną.

J. Bidenui, kuris pirmadienį apsilankė uragano nuniokotame Puerto Rike, kelionė į Floridą taip pat neišvengiamai bus susijusi su politika – jis vyksta į R. DeSantiso ir savo pirmtako prezidento poste Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) bastioną.

79 metų demokratų prezidentas, kuris sako norintis siekti antros kadencijos, nors jau dabar yra seniausias šiame poste dirbantis žmogus, po dvejų metų galėtų vėl susiremti su D. Trumpu arba grumtis su perspektyviu R. DeSantisu.

R. DeSantisas kandžiai kritikuoja J. Bideną, siekdamas susikurti savą tvirtos dešiniojo sparno politikos stilių ir pakeisti D. Trumpą Respublikonų partijos priešakyje. J. Bidenas į tai atsako vaizduodamas R. DeSantisą kaip vis labiau radikalėjančios dešinės atstovą.

Tačiau uraganas privertė skelbti paliaubas. J. Bidenas ir R. DeSantisas kelis kartus kalbėjosi telefonu, Floridos gubernatorius pripažino, kad federalinė vyriausybė skubiai suteikė pagalbą.

J. Bideno vizitas yra „virš politikos“, sakė Baltųjų rūmų spaudos sekretorė Karine Jean-Pierre (Karin Žan Pjer).

„Bus daugybė progų, daugybė laiko aptarti prezidento ir gubernatoriaus nesutarimus. Dabar [tam] ne laikas“, – sakė ji.


Šiame straipsnyje: Joe BidenasuraganasFlorida

NAUJAUSI KOMENTARAI

Visi statosi namus

Visi statosi namus portretas
Kuo arčiau vandens, net pelkėse, paskui skęsta. Visur kuo arčiau vandens, tuo NT brangesnis. Bet paskutiniu metu ir draudimas tampa vis brangesnis ar išvis nebedraudžia.

Taip

Taip portretas
Nelaimės suartina jei žmonės protingi
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių