J. Bideno kritika D.Trumpui – dėl nenoro pasmerkti propaguojančius baltųjų pranašumą

Demokratų partijos kandidatas į JAV prezidento postą Joe Bidenas trečiadienį sukritikavo savo varžovą, dabartinį šalies prezidentą Donaldą Trumpą dėl negebėjimo chaotiškų debatų metu pasmerkti baltųjų pranašumą propaguojančių asmenų.

„Nėra kito būdo tai apibūdinti: Jungtinių Amerikos Valstijų prezidentas ant debatų scenos atsisakė pasmerkti baltųjų pranašumą propaguojančius asmenis“, – tviteryje rašė J. Bidenas.

Įtemptoje diskusijoje dėl rasizmo ir policijos D. Trumpas buvo spaudžiamas pasmerkti minėtus asmenis ir smurtaujančias grupuotes. Nors jis iš pradžių atsakė „žinoma“, prezidentas didžiąją dalį kaltės dėl šalį siaubiančio politinio smurto suvertė kairiųjų, o ne dešiniųjų pažiūrų grupuotėms.

„Ką jūs norėtumėte, kad aš pasmerkčiau?“ – klausė D. Trumpas. J. Bidenui pasakius smurtu ir baltųjų pranašumo ideologijos propagavimu kaltinamos kraštutinių dešiniųjų grupuotės „Proud Boys“ (liet. „Išdidūs berniukai“) pavadinimą, D. Trumpas miglotai atsakė: „Išdidūs berniukai – atsitraukite ir laukite.“

J. Bidenas tviteryje vėliau pasidalino įrašu, kuriame nurodoma, kad ši grupė buvo „ekstazės būsenos“, nes ją D. Trumpas paminėjo debatuose ir ji prezidento komentarus įvertino kaip kvietimą apsiginkluoti.

Grupuotės nariai privačiuose socialinių tinklų kanaluose pasveikino D. Trumpo žodžius kaip netiesioginį pritarimą jų smurto taktikoms, o vienas vartotojas teigė, kad grupuotė sulaukė naujų narių antplūdžio, paskelbė laikraštis „The New York Times“.

D. Trumpo rinkimų kampanijos vyresnysis patarėjas Jasonas Milleris laikraščiui sakė, kad prezidentas omenyje turėjo tai, kad „jis norėtų, jog jie užbaigtų savo veiksmus.“ Kanalui „CBS News“ prezidento sūnus Donaldas Trumpas jaunesnysis pareiškė, kad jo tėvas ne taip pasakė.

Pirmuosiuose kandidatų į prezidento postą debatuose nestigo asmeninių atakų ir pertraukinėjimo. D. Trumpui keletą kartų pertraukus J. Bideną, buvęs viceprezidentas pratrūko: „Ar užsičiaupsi pagaliau, žmogau?“

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sekmes prezidentui

Sekmes prezidentui portretas
cha,pamineta rase------ yra ilgu diskusiju tema ,Man labia patiko straipsnis apie Pietu Afrika !!! Kuri neisileidzia kitu tautu-kaimyniu juodaodziu -negru..Negrams migruoti I Pietu Afrika---kelias uzdarytas[[[o smikis Bidenas apsistate negrais ir tikisi ju pagalbos,,Juokas Bidenas turetu Kelti rankas ir pasiduoti,,,Sekmes D .Trampui--jis dirba AMERIKIECIAMS[nors is juoduju gavo sudetinga sukirshintos tautos palikima]]

juk

juk portretas
kiekvienas turi savo nuomone tai kodel zmogu smerkt jei jis nenori buti lyginamas su bezdzione pagal darvina juk nerasi nei 1 negro isradejo tai kam malt su....a jeipats toks esi?...

Baltasis

Baltasis portretas
Geri yra tie, kurie negrams kojas bučiuoja.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių