J. Borrellis: ЕS tęs kovą su dezinformacija apie koronavirusą

Europos Sąjunga nesiliaus kovojusi su melagingos informacijos apie COVID-19 infekciją platinimu, penktadienį pareiškė Bendrijos diplomatijos vadovas Josepas Borrellis (Žozepas Borelis).

„Dezinformacija (apie COVID-19 infekciją) toliau plinta ir kelia pavojų gyventojų sveikatai“, – pareiškė J. Borrellis po ES Tarybos vaizdo konferencijos užsienio reikalų klausimais.

„Mes toliau veiksmingai kovosime su dezinformacija ir geriau koordinuosime mūsų pastangas su valstybėmis narėmis ir su visais socialiniais tinklais“, – pabrėžė jis.

ES diplomatijos vadovas taip pat palaikė Jungtinių Tautų raginimą nutraukti ugnį Sirijoje ir Libijoje pabrėždamas, kad, to nepadarius, šios dvi šalys nesusidoros su koronaviruso epidemija.

„Kai kuriose šalyse, kurios susiduria su didelėmis problemomis dėl karo veiksmų – pavyzdžiui Sirijoje, Libijoje, Jemene – koronaviruso pasekmės gali būti destruktyvesnės“, – pareiškė J .Borrellis.

„Todėl mes visiškai palaikome JT generalinio sekretoriaus (Antonio Guterreso (Antoniju Guterišo) raginimą nedelsiant skelbti visuotines paliaubas“, – pridūrė jis.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių