Pereiti į pagrindinį turinį

J. C. Junckeris: dėl mokestinių lengvatų Liuksemburge – jokio interesų konflikto

2014-11-12 13:40
AFP-BNS inf.
Reuters nuotr.

Europos Komisijos pirmininkas Jeanas-Claude'as Junckeris (Žanas Klodas Junkeris) trečiadienį sakė, kad nėra interesų konflikto jam dirbant naujajame poste dėl tyrimų, susijusių su didžiulėmis mokestinėmis lengvatomis tarptautinėms bendrovėms tuo metu, kai jis buvo Liuksemburgo premjeras.

„Esu sakęs, kad Komisija kovos su vengimu mokėti mokesčius ir fiskaliniu sukčiavimu“, – netikėtai pasirodęs spaudos atstovams sakė J.-C.Junckeris, kuris pridūrė: „Noriu, jog visi žinotų, kad tai ne vien žodžiai, bet (ir žodžiai), realiai atspindintys Komisijos tikslą“.

Liuksemburgą ir J.-C.Junckerį užgriuvo kritikos lavina paaiškėjus faktams apie mokestines lengvatas didžiulėms tarptautinėms kompanijoms.

Tarp kompanijų, kurias įvardijo JAV įsikūrusi Tarptautinė tiriančiųjų žurnalistų asociacija (International Consortium of Investigative Journalists, ICIJ), per pusmetį peržiūrėjusi daugiau nei 28 tūkst. konfidencialių dokumentų, minimi tokie garsūs vardai kaip „Pepsi“, IKEA ir „Deutsche Bank“.

J.-C.Junckeris Lksemburgo vyriausybei vadovavo du dešimtmečius, tuo laikotarpiu, kai buvo sudaryti dauguma tų mokestinių susitarimų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų