J. C. Junckeris su B. Johnsonu aptars britų pasiūlymus dėl „Brexito“

Europos Komisijos (EK) pirmininkas Jeanas-Claude'as Junckeris pasikalbės telefonu su Jungtinės Karalystės (JK) premjeru Borisu Johnsonu ir aptars jo pasiūlymus dėl „Brexito“ sutarties.

Vis dėlto EK atstovė spaudai Mina Andrejeva pabrėžė, kad Briuseliui vis dar nėra pateikta teisinis B. Johnsono plano tekstas ir įspėjo, kad bet koks susitarimas turės „įgyvendinti visus apsidraudžiamosios priemonės (angl. backstop) tikslus“.

Šiuo metu Briuselyje yra JK „Brexito“ derybininkas Davidas Frostas, vėliau trečiadienį jis dalyvaus „techninėse diskusijose“ su ES atstovais. Trečiadienį Konservatorių partijos konferencijoje Mančesteryje B. Johnsonas pristato savo planą dėl sienos tarp Airijos ir Šiaurės Airijos klausimo.

M. Andrejevos teigimu, J. C. Junckeris ir B. Johnsonas planą aptars 15.15 val. Grinvičo laiku (18.15 val. Lietuvos laiku).

Žiniasklaidos kalbinti ES pareigūnai tvirtino besitikintys sulaukti B. Johnsonų pasiūlymų dokumento kopijos, tačiau iki J. C. Junckerio ir B. Johnsono pokalbio plano turinys nebus komentuojamas.

„Mes klausysimės JK ir tikriausiai turėsime daug klausimų dėl pasiūlymo teksto. Mes tada informuosime valstybes nares ir Europos Parlamentą, pagal tai nuspręsime, ar lįsti į tą tunelį, ar ne“, – sakė pareigūnas, kalbėdamas apie taip vadinamą „diplomatinį tunelį“ intensyvių derybų laikotarpiu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių