J. Kaczynskis grasina vetuoti ES ekonomikos gaivinimo fondą

Vienas įtakingiausių Lenkijos politikų ir vicepremjeras Jaroslawas Kaczynskis pagrasino vetuoti ES ekonomikos gaivinimo fondą ir Daugiametę finansinę perspektyvą (DFP), jei ES ir toliau „šantažuos Lenkiją dėl jos kultūrinės tapatybės“.

J. Kaczynskis tai pareiškė interviu dienraščiui „Gazeta Polska Codziennie“.

Paklaustas, ar Lenkija vetuos ES biudžetą ir Gaivinimo fondą, J. Kaczynskis pareiškė: „Bus veto. Jei grasinimai ir šantažas tęsis, tada mes tvirtai ginsime esminius Lenkijos interesus.“

„Susidūrėme su bandymu atimti iš mūsų suverenitetą net kultūros srityje. Ginsime savo tapatybę, neleisime, kad mus terorizuotų pinigais“, – sakė jis.

ES lyderiai liepą sutarė dėl Gaivinimo fondo, padėsiančio Europai atsigauti po koronaviruso pandemijos, ir DFP, tačiau abu paketus dar turi ratifikuoti Europos Parlamentas (EP) ir 27 Bendrijos valstybių narių nacionaliniai parlamentai.

Lenkija ir Vengrija anksčiau grasino blokuoti Gaivinimo fondą, jei lėšų skirstymas bus susietas su ES teisinės valstybės ir demokratinių teisių bei laisvių laikymusi.

Praeitą mėnesį Europos Komisijos (EK) pirmininkė Ursula von der Leyen pareiškė, kad Bendrijoje nėra vietos „zonoms be LGBT“, taip sukritikuodama J. Kaczynskio vyriausybės bandymus apriboti LGBT žmonių teises.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Virga

Virga portretas
Lietuva pasirinko 3transeksuoles.Toks Lietuvos tapatumas.Visa spauda džiūgauja!

Nigga

Nigga portretas
Reiškia yra Veto teisė bet Lt sunys niekad tokia nesinaudoja ir negina savo interesų!

K

K portretas
Tais klausimais Lietuvai ir lietuviams, jei norime išlikti, turėtų būti pakeliui su Lenkija, bet ne su Vengrija.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių