Pereiti į pagrindinį turinį

J. Kerry: apgultiems Sirijos miestams iš lėktuvų bus mėtomi maisto paketai

2016-05-17 17:25
BNS inf.

Pasaulio galios antradienį paragino Jungtines Tautas pradėti iš lėktuvų mėtyti humanitarinės pagalbos paketus apgultiems Sirijos rajonams, režimui blokuojant sukilėlių kontroliuojamas teritorijas, neleidžiant jų aprūpinti maisto bei medikamentų atsargomis ir nepaisant JT Saugumo Tarybos rezoliucijų.

Scanpix nuotr.

„Nuo birželio 1 dienos, jeigu JT humanitarinė pagalbai nebus įleista į tuos nurodytus rajonus, Tarptautinė paramos Sirijai grupė (ISSG) ragina Pasaulio maisto programą nedelsiant pradėti vykdyti jos tiekimo lėktuvais ir mėtymo iš jų programą“, – sakė JAV valstybės sekretorius Johnas Kerry (Džonas Keris) po derybų Vienoje.

J.Kerry antradienį dar sakė, kad nurodyta rugpjūčio 1-osios data, iki kurios konflikto šalys turi susitarti dėl politinio perėjimo, yra „tikslas“, o ne paskutinis terminas.

Pagal taikos plano sąlygas, dėl kurių susitarė JT Saugumo Taryba, Basharo al Assado (Bašaro Asado) režimas ir jo opozicija, šalys turi iki rugpjūčio susitarti dėl politinio proceso plano.

Tačiau po ISSG susitikimo J.Ketty pareiškė, kad „rugpjūčio mėnuo yra ne galutinė data, o tikslinė data, ir mes visi sutiksime, kad jeigu mes darome reikšmingą pažangą ir mes judame (pirmyn), mes gerbsime tą procesą“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų