J. Stoltenbergas: NATO neleis pakartoti „Krymo scenarijaus“ savo narėse

NATO neleis pakartoti „Krymo scenarijaus“ savo narėse, pareiškė Aljanso generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas interviu Ispanijos dienraščiui „El Pais“.

„Dislokavome kovinius dalinius prie mūsų sienų, siekdami aiškiai parodyti, kad nebūtų jokių abejonių ar nesupratimo grėsmės: niekada neleisime pakartoti Krymo (scenarijaus) kurioje nors iš NATO valstybių. Tai aiškus signalas. Jeigu kuri nors iš NATO narių bus užpulta, atsakys visas Aljansas“, – sakė J. Stoltenbergas trečiadienį publikuotame interviu.     

NATO vadovo nuomone, Aljanso viduje būtinas bendradarbiavimas tiek europiniu, tiek transatlantiniu lygiu.

„Negalime rinktis tarp transatlantinės vienybės ir europinės vienybės – mums reikia abiejų. Bet koks bandymas atitolinti Europą nuo Šiaurės Amerikos ne tik susilpnins NATO, bet ir suskaldys Europą“, – kalbėjo J. Stoltenbergas.

„Europos Sąjunga – galingas instrumentas taikai, stabilumui ir gerovei užtikrinti. Tačiau ES negali pakeisti NATO“, – pažymėjo jis.  

„Norėčiau atkreipti dėmesį tų, kurie reiškia skepticizmą dėl NATO ateities, pavyzdžiui, Prancūzijos prezidento Emmanuelio Macrono (Emanuelio Makrono) – NATO lanksti ir gyvybinga, ji svarbi mūsų saugumui. ES taip pat svarbi, bet ji negali apginti Europos“, – sakė J. Stoltenbergas.

„NАТО gyvuoja ir saugo taiką 70 metų. Toliau tęsime tai taip pat nusiteikę dar daugelį dešimtmečių“, – sakė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Neregėt katalonams laisvės, neleis ispanų fašistai ir NATO teroristai...

Okupantas

Okupantas portretas
Tai ir Turkijai neleis išstoti iš NATO? Laikys per prievartą, darys valstybės perversmą, okupuos?

...

... portretas
Ar reikia surast kad čia grasinimas katalonams?.. :s
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių