Japonija ir Australija pasirašė svarbų saugumo paktą

Australija ir Japonija šeštadienį susitarė išplėsti dalijimąsi žvalgybine informacija ir bendradarbiavimą karinėje srityje, pasirašydamos saugumo paktą, kuriuo siekiama atsverti Kinijos karinės galios augimą.

Ministrai pirmininkai Fumio Kishida (Fumijus Kišida) ir Anthony Albanese'is (Entonis Albanizis) susitarimą pasirašė Vakarų Australijos mieste Perte. „Bendra deklaracija dėl bendradarbiavimo saugumo srityje“ buvo parengta peržiūrėjus ankstesnį susitarimą, sudarytą prieš 15 metų, kai pagrindiniai susirūpinimą keliantys klausimai buvo terorizmas ir ginklų platinimas.

„Ši istorinė deklaracija pasiunčia stiprų mūsų strateginės vienybės signalą regionui“, – sakė A. Albanese'is.

Pagal susitarimą abiejų šalių kariškiai rengs bendras pratybas Australijos šiaurėje, šalys „plės ir stiprins bendradarbiavimą gynybos, dalijimosi žvalgybine informacija“ srityse, sakė australų pareigūnai.

Tiesiogiai nepaminėdamas Kinijos ir Šiaurės Korėjos, F. Kishida sakė, kad susitarimas yra atsakas į „vis atšiauresnę strateginę aplinką“.

Kai kurie analitikai susitarimą laiko žingsniu Japonijos narystės žvalgybos aljanse „Five Eyes“ („Penkios akys“) link. Šį galingą aljansą dabar sudaro penkios anglakalbės šalys – Australija, Didžioji Britanija, Kanada, Naujoji Zelandija ir JAV.

Tokijo narystė tokiame aljanse prieš kelis dešimtmečius būtų buvusi neįsivaizduojama, bet įvykiai Japonijos kaimynystėje dabar verčia persvarstyti šalies pacifistinę politiką, suformuluotą po Antrojo pasaulinio karo.

Pastaraisiais metais Šiaurės Korėja paleido raketų virš ar šalia Japonijos, o Kinija susikūrė didžiausią karinį jūrų laivyną pasaulyje, pertvarkė savo armiją, kuri taip pat yra didžiausia pasaulyje, ir sukaupė branduolinių ginklų bei balistinių raketų arsenalą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ogi

ogi portretas
prielaida kad tai ir jav globalistu siekis pazabot kinus ir taivanio ?? o japonai tai jav satelitas ir vykdo visus nurodymus isgyvenimui ka ir matome kt saliu atzvilgiu jei nepritari agresijai busi subombarduotas ka ir matome visur???===

pastebejimas

pastebejimas portretas
anglekalbes salys, Australija- isnaikinti aborigenai, uzgrobta salis,kas -anglosaxsai. Naujoji Zelandija- anglosaxsu kolonija. Kanada- isnakinti ciabuviai indenai, kas anglisaxsai pagrinde. JAV-isnaikinti ciabuviai indenai, uzgrobtos zemes, kas pagrinde anglosaxsai! Klausimas, kam ir nuo ko reikia saugotis? Lietuva, dar viena auka, buferis karui su Rusija.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių