Japonija tiria naujai atrastą pandeminio koronaviruso atmainą

Japonija stengiasi išskirti ir ištirti naują pandeminio koronaviruso atmainą, aptiktą analizuojant mėginius, paimtus iš keturių asmenų, atvykusių iš Brazilijos, antradienį pranešė vienas Sveikatos apsaugos ministerijos pareigūnas.

Japonija apie aptiktą viruso SARS-CoV-2 naują variantą pirmąkart pranešė sekmadienį, bet pareigūnai stengėsi pabrėžti, kad kol kas neturima jokių įrodymų, jog ši padermė yra užkrečiamesnė ar pavojingesnė negu kitos.

„Siekiant nuodugniau išanalizuoti šį variantą, pirmiausiai turime jį izoliuoti“, – naujienų agentūrai AFP sakė ministerijos pareigūnas.

„Šiuo metu sunku pasakyti, kada galėsime paskelbti detalių“, – pabrėžė jis ir pridūrė, kad šis procesas gali trukti nuo kelių savaičių iki mėnesių.

Naujos atmainos koronaviruso infekcija buvo nustatyta dviem suaugusiesiems ir dviem vaikams, sausio 2-ąją atvykusiems į Japoniją iš Brazilijos.

Sveikatos apsaugos ministerija nurodė, kad vienas iš šio ketverto – į 5-ą dešimtį įžengęs vyras – buvo hospitalizuotas dėl kvėpavimo sutrikimų. Užsikrėtusiai moteriai ir berniukui išsivystė lengvi simptomai, o užsikrėtusios mergaitės infekcija buvo besimptomė.

Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) pirmadienį nurodė, kad Japonija ją pranešė apie atrastą naują viruso atmainą. PSO perspėjo, jog „juo labiau virusas plinta, juo didesnė naujų viruso pokyčių tikimybė“.

Ekspertai pažymi, kad virusai nuolat mutuoja, bet toli gražu ne visos mutacijos padaro patogenus labiau užkrečiamus arba suteikia gebėjimą sunkiau susargdinti užsikrėtusįjį.

Vis dėlto Jungtinėje Karalystėje neseniai atrasta SARS-CoV-2 nauja padermė yra reikšmingai užkrečiamesnė. Šis faktas ir Pietų Afrikoje aptikta kita koronaviruso atmaina didina nuogąstavimus, kad ilgainiui gali išsivystyti patogenų, atsparių šiuo metu sukurtoms vakcinoms.

Japonijos nacionalinis užkrečiamųjų ligų institutas nurodė, kad atvykėlių iš Brazilijos organizme naujai aptikta atmaina kai kuriais atžvilgiais panaši į viruso padermes, atrastas Britanijoje ir Pietų Afrikoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių