Japonijoje surinkta daugiau kaip 200 tūkst. parašų už Tokijo olimpiados atšaukimą

Japonijoje jau daugiau kaip 200 tūkst. žmonių iki penktadienio pasirašė interneto peticiją, kuria reikalaujama atšaukti dėl koronaviruso pandemijos jau atidėtas iki šių metų vasaros Tokijo olimpines žaidynes, rodo portalo Change.org statistika.

„Reikalaujame atšaukti Tokijo olimpines žaidynes, kad apsaugotume savo sveikatą ir gyvybes“, – sakoma kreipimesi, skirtame Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) prezidentui Thomas Bachui (Tomui Bachui), Tarptautinio paralimpinio komiteto vadovui Andrew Parsonsui (Endriui Parsonsui), olimpiados reikalų ministrei Tamayo Marukawai (Tamajo Marukavai), Tokijo olimpiados organizacinio komiteto pirmininkei Seiko Hashimoto (Seiko Hašimoto) ir sostinės gubernatorei Yuriko Koike (Juriko Koikei).

Iki penktadienio 8.45 val. Lietuvos laiku peticiją, paskelbtą per Change.org, buvo pasirašę daugiau kaip 204 tūkst. žmonių.

„Atsižvelgiant į dabartines aplinkybes, mažai tikėtina, kad olimpinės žaidynės Tokijuje galėtų būti saugios, – pabrėžiama peticijoje, inicijuotoje iškilaus advokato Kenji Utsunomiyos (Kendžio Ucunomijos). – Kaip rodo skaičiai, didelio masto COVID-19 protrūkis dar toli gražu nėra suvaldytas. Nors praeitų metų pabaigoje buvo pradėtas vakcinavimas, jo plėtra apsiriboja ekonomiškai išsivysčiusiomis šalimis, todėl pandemija toli gražu nesibaigė.“

„Primygtinai prašome atšaukti Tokijo olimpines ir paralimpines žaidynes šią vasarą. Siekiant užkirsti kelią tolesniems užsikrėtimams ir apsaugoti mūsų gyvybes, privalome visokeriopai naudoti visus prieinamus išteklius, – perspėjo 74 metų teisininkas, ne kartą balotiravęsis į Tokijo gubernatoriaus postą.

Tokijuje, Osakoje ir kai kuriuose kituose Japonijos regionuose paskelbta ekstremalioji padėtis dėl pandeminio koronaviruso, ypač jo naujų variantų, plitimo. Planuojama, kad šie suvaržymai galios iki gegužės 11 dienos, bet, kaip nurodoma žiniasklaidos pranešimuose, karantino priemonės gali būti pratęstos.

Tokijo olimpinės ir paralimpinės žaidynės turėjo vykti 2020 metų vasarą, bet dėl COVID-19 pandemijos jas teko atidėti kitiems metams. Dabar planuojama, kad olimpiada vyks nuo liepos 23 iki rugpjūčio 8 dienos, o paralimpiada – nuo rugpjūčio 24 iki rugsėjo 5 dienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių