Japonijos premjero užpuolimu kaltinamam vyrui bus atliekama psichiatrinė ekspertizė

  • Teksto dydis:

Japonijos teismas antradienį pranešė, kad vyrui, kaltinamam praėjusį mėnesį metus sprogmenį į šalies ministrą pirmininką Fumio Kishidą (Fumiją Kišidą), bus atliekama tris mėnesius truksianti psichiatrinė ekspertizė.

24-erių Ryuji Kimura (Riudžis Kimura) buvo sulaikytas po to, kai balandį, kaip spėjama, mėtė bombą, panašią į vamzdinį sprogmenį, į F. Kishidą, kai šis vykdė rinkimų kampaniją šalies vakaruose esančiame Vakajamos mieste.

Premjeras nenukentėjo, tačiau šis incidentas sukėlė baimę tautai, kuri vis dar išgyvena dėl buvusio ministro pirmininko Shinzo Abe (Šindzo Abės) nužudymo praėjusių metų liepą.

Teismo pareigūnė, pageidavusi likti anonime, naujienų agentūrai AFP teigė, kad prokurorams leista laikyti R. Kimurą iki rugsėjo pradžios, kol bus ištirta jo psichinė būklė užpuolimo metu.

Manoma, kad remdamiesi atliktu vertinimu jie nuspręs, ar pateikti kaltinimus R. Kimurai.

Pranešama, kad įtariamasis nenurodė šio išpuolio motyvų.

Praėjusiais metais R. Kimura pateikė ieškinį prieš vyriausybę, kuris, kaip pranešama, buvo skundas dėl rinkimų įstatymų, reikalaujančių, kad kandidatai, siekiantys vietų aukštuosiuose parlamento rūmuose, turi būti ne jaunesni kaip 30 metų, o siekiantys vietų žemuosiuose rūmuose – ne jaunesni kaip 25 metų.

Anot žiniasklaidos, dėl šių taisyklių ir dėl to, kad negalėjo sumokėti privalomo 3 mln. jenų (20 tūkst. eurų) užstato, R. Kimura negalėjo dalyvauti praėjusią vasarą vykusiuose rinkimuose.

Jo ieškinyje teigiama, kad amžiaus apribojimai prieštarauja Konstitucijai.

Osakos Aukštojo teismo atstovas spaudai praėjusį mėnesį AFP sakė, kad R. Kimura padavė vyriausybę į teismą, o žemesnės instancijos teismas jo ieškinį atmetė.

Sprendimą dėl jo apeliacijos tikimasi priimti šį mėnesį.

Dėl šio išpuolio Japonijoje prieš sekmadienį Hirošimoje pasibaigusį Didžiojo septyneto (G-7) aukščiausiojo lygio susitikimą buvo smarkiai sustiprintas saugumas.

Praėjusį mėnesį duodamas interviu užsienio žiniasklaidai, įskaitant AFP, F. Kishida sakė, kad šis išpuolis jam priminė, kaip sudėtinga suderinti bendravimą su rinkėjais ir politikų saugumą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai

tai portretas
geriau tapt durniu negu iki GG tupet cypei matomai kas siunte tas ir papirko medikus ?z=0
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių