JAV agentūra: Žemė išgyveno karščiausią liepą per visą stebėjimų istoriją

  • Teksto dydis:

Praėjęs mėnuo yra karščiausia liepa per visą stebėjimų istoriją ir keturioliktas rekordinis mėnesis iš eilės, pirmadienį paskelbė JAV aplinkos agentūra.

JAV Nacionalinės vandenynų ir atmosferos administracijos (NOAA) mėnesio ataskaitoje taip pat sakoma, jog dabar yra 77 proc. tikimybė, kad 2024-ieji bus šilčiausi metai per stebėjimų istoriją.

NOAA pateiktas liepos įvertinimas neatitinka pasinaudojant kitais duomenimis gautų Europos Sąjungos klimato stebėsenos tarnybos „Copernicus' išvadų, kad praėjusio mėnesio vidutinė temperatūra yra šiek tiek mažesnė nei 2023-iųjų liepos.

Tačiau abi agentūros sutaria dėl nerimą keliančios tendencijos, kai per pastaruosius vienus metus kiekvieną mėnesį buvo fiksuojami temperatūros rekordai.

Pasak NOAA, kuri turi 175 pastarųjų metų duomenis, 2024-ieji neabejotinai bus vieni iš penkerių karščiausių metų per stebėjimų istoriją.

Liepą pasaulio temperatūra 1,21 Celsijaus laipsnio viršijo XX amžiaus vidurkį, kuris yra 15,8 Celsijaus laipsnio, nurodo amerikiečių agentūra.

Praėjusį mėnesį Viduržemio jūros ir Persijos įlankos regionų šalys išgyveno virtinę karščio bangų, sakoma NOAA pranešime.

Afrikoje, Europoje ir Azijoje liepa buvo šilčiausia per stebėjimų istoriją, o Šiaurės Amerikoje – antra pagal šilumą.

Vandenynų temperatūra liepą buvo antra pagal dydį per stebėjimų istoriją, teigia ir NOAA, ir „Copernicus“.

Šilčiausių per stebėjimų istoriją metų „titulas“ kol kas priklauso 2023-iesiems.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gastronomas Šmukštaras

gastronomas Šmukštaras portretas
kitais metais saulė tSupernova

J.

J. portretas
Nustokit gąsdinti. Išgyveno ir gerai. Išgyvens ir toliau.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių