Pereiti į pagrindinį turinį

JAV aptiko 4 mln. vyriausybės darbuotojų duomenų vagystę

2015-06-05 06:28
AFP-BNS inf.
Shutterstock nuotr.

JAV vyriausybė ketvirtadienį pripažino, kad kompiuteriniai įsilaužėliai sugebėjo įgyti prieigą prie mažiausiai 4 mln. esamų ir buvusių federalinių darbuotojų asmeninių duomenų per didžiulio masto kibernetinę ataką, kuri, kaip įtariama, buvo surengta iš Kinijos.

Personalo valdymo biuras nurodė, kad „dėl šio (balandį aptikto) incidento išsiųsime pranešimus maždaug 4 mln. asmenų“.

Pranešime sakoma, kad dar „gali paaiškėti“, kad paveiktų asmenų skaičius iš tikrųjų yra didesnis.

JAV Personalo valdymo departamentas kasmet tvarko šimtus tūkstančių svarbių saugumo leidimų ir atlieka įsidarbinti siekiančių asmenų biografijos patikrinimus.

Kol kas neaišku, ar ši kibernetinė ataka tiesiogiai paveikė prezidentą Baracką Obamą (Baraką Obamą), kitus aukšto rango vyriausybės pareigūnus arba žvalgybos bendruomenę.

Dienraštis „The Washington Post“ ir kitos JAV žiniasklaidos priemonės citavo vyriausybės pareigūnus, kurie sakė, kad už šią ataką atsakingi Kinijos kompiuteriniai įsilaužėliai.

Kaip pranešama, šio incidento tyrimui vadovauja Federalinis tyrimų biuras ir Teritorinio saugumo departamentas. FTB pranešime sakoma, kad jis „toliau tirs ir patrauks atsakomybėn tuos, kurie sukelia grėsmę kibernetinėje erdvėje“.

Pareigūnai atsisakė įvardyti kokius nors bendrus šios atakos požymius arba motyvus, bet informavo nukentėjusias šalis apie priemones, kurios galėtų užkirsti kelią sukčiavimui ir tapatybės vagystėms.

Ši ataka buvo jau ne pirmas didelis saugumo pažeidimas, atskleidęs JAV federalinės vyriausybės pažeidžiamumą.

Praeitais metais numanomi įsilaužėliai iš Rusijos sugebėjo įgyti prieigą prie neįslaptintų kompiuterinių sistemų Baltuosiuose rūmuose ir Valstybės departamente.

Nusikaltėliai taip pat pavogė informaciją apie 100 tūkst. mokesčių mokėtojų iš JAV Mokesčių valdybos (Internal Revenue Service, IRS) kompiuterių.

B.Obama yra sakęs, kad Kinijos ir Rusijos pajėgumai rengti kibernetines atakas yra „labai geri“, Irano – „geri“, o Šiaurės Korėjos – „ne itin geri“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų