Pereiti į pagrindinį turinį

JAV atėmė iš Prancūzijos didžiausios Vokietijos prekybos partnerės titulą

2016-03-02 10:05
BNS inf.
Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / Scanpix nuotr.

JAV 2015 metais aplenkė Prancūziją ir pirmą kartą nuo 8-ojo dešimtmečio vidurio tapo svarbiausia Vokietijos užsienio prekybos partnere, rodo trečiadienį paskelbti Vokietijos statistikos tarnybos duomenys.

„Išankstiniais duomenimis, Vokietijos ir JAV tarpusavio prekybos prekėmis apyvarta 2015 metais siekė 173,2 mlrd. eurų (188 mlrd. JAV dolerių)“, – rašoma „Destatis“ pranešime.

„Tai reiškia, kad 2015 metais JAV buvo svarbiausia Vokietijos užsienio prekybos partnerė. Antroje vietoje buvo Prancūzija su 170,1 mlrd. eurų apyvarta, o trečioje – Nyderlandai su 167,6 mlrd. eurų apyvarta“, – pareiškė tarnyba.

Vertinant eksportą, daugiausia Vokietijoje pagamintų prekių pernai įsigijo JAV – Vokietijos eksportas į šią šalį pernai siekė 113,9 mlrd. eurų.

Eksportas į Prancūziją pernai sudarė 103 mlrd. eurų. Vokietijos eksporto reitinge Prancūzija iki 2015-ųjų pirmavo kiekvienais metais nuo 1961 metų.

Trečioje vietoje buvo Jungtiniai Arabų Emyratai – Vokietijos eksportas į šią šalį pernai sudarė 89,3 mlrd. eurų.

Praeityje Prancūzija visada buvo laikyta pagrindine Vokietijos užsienio prekybos partnere, tačiau euro silpnumas JAV dolerio atžvilgiu ir JAV ekonomikos atsigavimas paskatino transatlantinės Vokietijos prekybos augimą.

Vertinant importą, 2015 metais daugiausia prekių – už 91,5 mlrd. eurų – Vokietija importavo iš Kinijos.

Antroje vietoje buvo Nyderlandai, o trečioje – Prancūzija. Iš šių šalių Vokietija pernai įsivežė prekių už atitinkamai 88,1 mlrd. ir 67 mlrd. eurų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų