JAV Atstovų Rūmai nubalsavo dėl skolos „lubų“, ruošiamasi ginčui Senate

Jungtinių Valstijų įstatymų leidėjai trečiadienį nubalsavo už tai, kad būtų padidintos šalies skolos „lubos“ – tai pirmas svarbus žingsnis siekiant išvengti katastrofiško įsipareigojimų nevykdymo.

Atstovų Rūmai pritarė paktui, kurį Vašingtono kariaujančios pusės sudarė po kelias savaites trukusių ginčų ir įtemptų užkulisinių susitarimų.

Šia priemone, kurią parengė demokratas prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) ir Atstovų Rūmų respublikonai, iki 2024 metų sustabdomas skolos „lubų“ nustatymas ir šiek tiek sumažinamos vyriausybės išlaidos kitais metais.

„Fiskalinės atsakomybės akto priėmimas yra labai svarbus pirmas žingsnis siekiant grąžinti Ameriką į normalias vėžes, – sakė Kongreso pirmininkas Kevinas McCarthy (Kevinas Makartis), vyriausiasis respublikonas Kongrese. – Jis daro tai, kas yra atsakinga už mūsų vaikus, kas įmanoma susiskaldžiusioje vyriausybėje ir ko reikalauja mūsų principai ir pažadai.“

J. Bidenas pasveikino balsavimą, kuriame 314 balsavo už ir 117 prieš, kaip svarbų žingsnį siekiant apsaugoti šalies ekonomikos atsigavimą po pandemijos, kuris buvo pasiektas abiejų partijų kompromisu.

Ši drama užbaigė kelias įtemptas dienas Kapitolijuje, likus vos kelioms dienoms iki birželio 5-osios, kuomet, Iždo departamento skaičiavimais, baigtųsi vyriausybės lėšos.

Atstovų Rūmų respublikonų daugumai prireikė kelių dešimčių demokratų pagalbos, kad atremtų dešiniųjų maištą – 71 konservatorius balsavo prieš – ir perduotų susitarimą Senatui, kuris, kaip tikimasi, iki savaitės pabaigos paseks jo pavyzdžiu.

K. McCarthy šalininkai paskutinėmis valandomis karštligiškai rinko balsus, kol vyresnieji demokratai prisiekinėjo, kad jų nariai teiks pirmenybę šalies finansams, o ne pagundai opozicijai suduoti smūgį.

„Termino praleidimo pasekmės atsilieptų visam pasauliui ir prireiktų ne vienerių metų, kad atsigautume, – prieš balsavimą žemesniuosiuose rūmuose perspėjo demokratų vadovaujamo Senato lyderis Chuckas Schumeris (Čakas Šumeris). – Atminkite, kad įsipareigojimų nevykdymas beveik neabejotinai sukeltų dar vieną recesiją, smarkiai padidintų išlaidas, sunaikintų milijonus darbo vietų – sunkiai besiverčiantys žmonės ne dėl savo kaltės liktų be darbo.“


Šiame straipsnyje: JAVskolos lubosSenatas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Teks

Teks portretas
JAValkatom pratintis prie juanio.Jau gali pradet mokytis kinu jeroglifus.

šiaudas neišgelbės

šiaudas neišgelbės portretas
skęstančius JANKIUS
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių