JAV balandį sukurta 266 tūkst. darbo vietų, nedarbo lygis padidėjo iki 6,1 proc.

JAV ekonomika balandį sukūrė tik 266 tūkst. darbo vietų, o nedarbo lygis padidėjo iki 6,1 proc., rodo penktadienį paskelbti oficialūs duomenys.

Naujausioje Darbo departamento ataskaitoje pateikiami duomenys nesutapo su prognozėmis, kad ekonomika sukurs milijoną naujų darbo vietų, o vyriausybės skatinimo priemonės leis verslui grįžti į normalias vėžes.

Departamento duomenimis, pastebėtas stiprus darbuotojų persamdymas į tas pačias darbo vietas maitinimo ir laisvalaikio sektoriuje, ypač baruose ir restoranuose, kurie pandemijos pradžioje pirmieji pradėjo atleisti darbuotojus.

Tačiau šį prieaugį atsvėrė gausūs atleidimai laikinų darbuotojų ir kurjerių gretose.

„Tai didžiulė nesėkmė, kuria pakeičia mūsų požiūrį į atsigavimą“, – tviteryje teigė Mičigano universiteto ekonomikos profesorius Justinas Wolfersas.

Darbo departamentas taip pat pakoregavo kovą sukurtų naujų darbo vietų skaičių ir sumažino jį iki 770 tūkst. – tai 146 tūkst. darbo vietų mažiau, nei skelbta anksčiau. Tačiau prie vasario duomenų pridėta 68 tūkst. darbo vietų.

Darbo jėgos aktyvumo lygis, kuris parodo, kiek darbingo amžiaus suaugusiųjų turi darbą ar jo ieško, balandį išliko beveik nepakitęs ir sudarė 61,7 proc. Departamento duomenys taip pat parodė, kad ekonomikoje šiuo metu yra 8,2 mln. darbo vietų mažiau, nei 2020 m. vasarį, prieš pandemijos pradžią.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių