Pereiti į pagrindinį turinį

JAV Fritzlo istorijoje - naujos detalės

2009-08-31 18:40
JAV Fritzlo istorijoje - naujos detalės
JAV Fritzlo istorijoje - naujos detalės / "Scanpix" nuotr.

Policija tęsia sukrečiančios bylos tyrimą. Visuomenė reikalauja, kad pareigūnai atsakytų į klausimą kodėl 18 metų trukęs Jaycee Lee Dugard įkalinimas nebuvo nutrauktas anksčiau.

Didžiosios Britanijos dienraštis „The Times“ rašo, kad tyrėjai apklausia mergaitės grobiką Phillipą Garrido ne tik apie J.L.Dugard, kuri buvo išlaisvinta tik praėjusią savaitę, pagrobimą. Nusikaltėlis turės atsakyti ir į klausimus apie keletą žmogžudysčių, įvykdytų prieš daugiau kaip 10 metų. Įtariama, kad praėjusio amžiaus paskutiniame dešimtmetyje jis galėjo nužudyti iki 10 vietos gyventojų, daugiausiai prostitučių. Įvykdyti nusikaltimus, kaip manoma, Ph.Garrido galėjo padėti žmona Nancy. Ji irgi sulaikyta. Pareigūnai kol kas apieško Ph.Garrido galinį kiemą. Gali būti, kad jie ras čia nužudytųjų palaikus.

Žmogžudysčių byloje J.L.Dugard grobikas tapo įtariamuoju po to, kai buvo atskleista 1991 m. dingusios mergaitės paslaptis. Nusikaltėlis ją laikė slėptuvėje, įrengtoje galiniame savo namo kieme. Nuo savo grobiko J.L.Dugard pagimdė du vaikus, kurie niekad nebuvo apžiūrėti gydytojo ir nelankė mokyklos. Vyresniąją dukrą pagrobtoji pagimdė, kai jai buvo vos 15 metų.

Dabar jau 29 metų moteris grįžo į savo tikrą šeimą. Ji sako, kad kartu su savo dukromis planuoja kelionę į Disneilendą.

J.L.Dugard istorija sukrėtė visą Ameriką. JAV Fritzlu pramintas nusikaltėlis ilgą laiką sugebėjo vedžioti policiją už nosies. Pareigūnai lankėsi jo namuose ganėtinai dažnai, nes vyras buvo jau įtrauktas į seksualinių nusikaltėlių sąrašus. Be to, Ph.Garrido buvo teistas už žmonių grobimus. Tačiau policija ne tik neaptiko kalinamųjų, bet net neįtarė apie jų egzistavimą.

Tai, kad su Ph.Garrido gyvena „trys jo dukteris“ žinojo kai kurie kaimynai. Jie žinojo ir apie Ph.Garrido praeitį, tačiau nusikaltėlis tikino kaimynus, kad jau tapo doru piliečiu. O pareigūnai, kaip teigė pats nusikaltėlis, niekad nepažiūrėjo per tvorą į kiemą, kur buvo įrengta slėptuvė jo antrajai šeimai.

Maža to, kartą policija netgi sulaukė skambučio, kuriuo buvo pranešta apie mergaites ir moterį, gyvenančias Ph.Garrido galiniame kieme. Vietos šerifas Warrenas E.Rupfas sakė, kad apgailestauja dėl praleistų galimybių išlaisvinti pagrobtąją anksčiau. Jis dėl to atsiprašė Dugardų šeimos.

Pagrobtą J.L.Dugard Ph.Garrido vadino Allissa. Ji padėdavo jam su poligrafijos verslu. 11 ir 15 metų mergaitėms irgi pastaruoju metu kartais buvo leidžiama išeiti iš namų. Starlite ir Angel pavadintos mergaitės lydėdavo savo tėvą į religinius susirinkimus. Ph.Garrido, anot kaimynų, buvo religiniu fanatiku. Pamokslaudamas jis tikindavo, jog gali girdėti Dievo, angelų ir mirusių balsus.

Ph.Garrido niekam nekėlė įtarimų, kai su mergaitėmis išeidavo į vietos akvariumą, parduotuvę ar kiną. „Aš mačiau juos ne vieną kartą, - sakė vienas vietos gyventojas. - Aš maniau, kad Allissa jo dukra, kad ji labai protinga ir padeda jam gerai uždirbti.“ Jo teigimu, Allissa niekad neprašė jo paskambinti į policiją. „Tikriausiai ji bijojo dėl savo ar dukrų gyvybių, - sakė jis. - Kas gali žinoti kuo jis joms grasino.“

Vietos parduotuvės savininkas Timothy Allenas taip pat sakė, kad niekada nieko neįtarė. „Jis ateidavo su mergaitėmis į parduotuvę. Jos atrodydavo normalios. Jos kalbėdavosi su manimi ir netgi paspausdavo man ranką“, - sakė jis.

Tačiau kita miesto verslininkė Maria Christenson sako, kad mergaitės niekad nekalbėjo. „Aš mačiau jas, jos visada tylėdavo. Manau joms buvo liepta tylėti“, - teigė ji.

Policija atkreipė dėmesį į Ph.Garrido, kai jis dalino religinę literatūrą universitete. Patikrinus jo bylą, pareigūnai liepė jam ateiti į policijos skyrių, kur jis ir prisipažino, kad pagrobė J.L.Dugard.

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų