JAV ir Izraelio pareiškimas: negalima leisti Iranui turėti branduolinio ginklo

JAV prezidentui Joe Bidenui su pirmuoju vizitu lankantis Artimuosiuose Rytuose, JAV ir Izraelis primygtinai įspės Iraną dėl įtampos eskalacijos regione. J. Bidenas ir naujasis Izraelio premjeras Jairas Lapidas ketvirtadienį pasirašys atitinkamą bendrą deklaraciją, sakė aukštas JAV vyriausybės atstovas. Joje bus „patvirtinti nenutrūkstami ryšiai tarpa abiejų šalių“. Deklaracijoje taip pat kalbama apie įsipareigojimą „niekada neleisti Iranui turėti branduolinio ginklo“.

Be to, pareiškime pabrėžiama, kad „bus imtasi veiksmų prieš destabilizuojančią Irano veiklą“, ypač – grėsmę Izraeliui. Saugumo santykiai tarp JAV ir Izraelio bus plečiami toliau.

J. Bidenas ir Izraelio premjeras ketvirtadienį popieti surengs spaudos konferenciją. J. Bidenas jau po atvykimo trečiadienį pažadėjo Izraeliui „tvirtą“ JAV paramą.

Tai pirmoji J. Bideno kelionė į Artimuosius Rytus nuo kadencijos pradžios. Ketvirtadienį jis Jeruzalėje susitiks su J. Lapidu, Izraelio prezidentu Izchaku Herzogu ir opozicijos lyderiu Benyaminu Netanyahu.

Penktadienį Vakarų Krante numatytas J. Bideno susitikimas su palestiniečių prezidentu Mahmoudu Abbasu. Taikos procesas tarp Izraelio ir palestiniečių nevyksta nuo 2014 metų.

Penktadienį J. Bidenas keliaus toliau į Saudo Arabiją.


Šiame straipsnyje: IranasJAVbranduolinis ginklas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių