JAV kariai atvyksta į Rumuniją, tvyrant įtampai dėl Ukrainos

Į Rumuniją atvyko pirmoji JAV karių grupė, turinti sustiprinti rytinį NATO flangą, Vakarų šalims nerimaujant dėl potencialaus Rusijos įsiveržimo į Ukrainą, antradienį pranešė rumunų gynybos ministras.

JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) praėjusią savaitę paskelbė siunčiantis 1 tūkst. karių į Rumuniją ir dar 2 tūkst. karių į Lenkiją, Maskvai atsisakant atitraukti prie Ukrainos sienų sutelktas pajėgas.

„Atvyko daugiau kaip 100 JAV karių, specialistų, kurie ruošiasi šiam dislokavimui“, – žurnalistams sakė Rumunijos gynybos ministras Vasile Dincu (Vasilė Dinkus).

„Neilgai trukus atvyks ir likusi karių dalis“, – pridūrė jis.

Pasak Pentagono, eskadronas „Stryker“, kuris bus perkeltas į Rumuniją, atvyksta iš Vokietijos Filzeko.

Pirmoji JAV karių grupė į Lenkiją atvyko savaitgalį, o didžioji kontingento dalis bus dislokuota vėliau.

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas (Emaniuelis Makronas) taip pat yra sakęs, kad yra pasirengęs siųsti šimtus NATO karių į Rumuniją.

Į šią šalį jau atvyko dislokavimą rengiantys prancūzų ekspertai, praėjusią savaitę Bukarešte pranešė prancūzų gynybos ministrė Florence Parly (Florans Parli).

Rumunijoje, kuri yra NATO narė nuo 2004 metų, jau yra apie 900 amerikiečių karių, taip pat 140 italų ir 250 lenkų kariškių.


Šiame straipsnyje: RumunijaJAV kariaiNATORusija

NAUJAUSI KOMENTARAI

taip

taip portretas
kom teisingas tik matosi susimarmaliavusiu kita nuomone nes tai jau nemastantys vasalai ===

Jonas

Jonas portretas
Tiek askaluojant Rusiją, darosi negera net skaityti.Nežinau. Kantrūs dar tie rusai.Bet kantrybė gali baigtis.JAV mirtininkas vadovauja Amerikai, gali būti blogai Amerikai, jam tai vistiek, kiek čia liko žmogui gyventi,bet Amerikoje yra ir jaunų žmonių ir visokių ,kuriems dar gyvenk ir gyvenk.Dalykai blogi ,nekaip baigsis ir Amerika nepadės ,kaip sugriaus visą Lietuvą.Yoki Idiota paskyrė užsienio reikalų ministrą ,siaubas o dar vadovauja jam senis Kurpius muzikantas ,kuriam kaip Bidenui nedaug liko.Tokie ,tokio amžiaus turėtų užpečkyje sėdėti .
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių