JAV kariuomenėje tarnaujančios moterys nuo šiol galės šiek tiek pasipuošti

Moterys JAV kariuomenėje nuo šiol galės šiek tiek pasipuošti: Pentagonas antradienį paskelbė, kad karės galės auginti ilgus plaukus, lakuoti nagus ir nešioti auskarus.

Pagal pakoreguotą politiką dėl karių išvaizdos moterys galės nešioti įvairesnes šukuosenas, taip pat ir ilgus plaukus.

Anksčiau ilgesnius plaukus turinčios moterys kariuomenėje privalėdavo rišti juos į kuodą, bet daug kas sakė, kad tokia šukuosena nepatogi ir trukdo nešioti šalmą.

Pagal naująją politiką ilgus plaukus per mokymus ir taktines užduotis reikia nešioti surištus į uodegą ar supintus į kasas. Nauja tvarka ypač patogi afroamerikietėms, kurios norėjo daugiau galimybių dėl savo šukuosenų. Jos taip pat galės vienu metu derinti du šukuosenų stilius, pavyzdžiui, pinti plaukus į kasytes ir sukti į virveles.

Tačiau kad ir kokia būtų šukuosena, plaukai neturi trukdyti nešioti kovinio šalmo.

Kita vertus, moterys nuo šiol taip pat galės skusti galvas plikai, kaip tai daro vyrai. Iki šiol moterys turėdavo išlaikyti minimalų plaukų ilgį.

Karės nuo šiol taip pat galės pasirodyti tarnyboje lakuotais nagais ir padažytomis lūpomis, tačiau spalvos neturės būti „kraštutinės“, pavyzdžiui, mėlyna, juoda, „ugniagesių raudona“, violetinė ar fluorescentinė. Taip pat draudžiami itin ilgi ar „ekstremalaus“ stiliaus nagai.

Tas pats pasakytina apie plaukų spalvą: plaukai turi atrodyti natūraliai ir negali būti dažomi tokiomis spalvomis kaip rožinė, žalia ir mėlyna. Dažančioms plaukus draudžiamos ilgesnės nei 3,8 cm ilgio kitokios spalvos plaukų šaknys.

Minimalūs auskarai bus leidžiami bazėse, bet draudžiami per lauko pratybas ir kovos veiksmus.

Pakeitimai padaryti po pernai inicijuoto patikrinimo aiškinantis galimą rasinę diskriminaciją ir netinkamą elgesį su mažumų atstovais kariuomenėje.


Šiame straipsnyje: JAV kariuomenėmoterysišvaizda

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Mane vien nuo to žodžio « karės » jau ima juokas. Čia kaip mūsų savanorės žygyje : pradžioje panešk mano šautuvą, po to kuprinę o pabaigoje ir mane pačią....

y visas LIUpas ..botokso

y  visas LIUpas  ..botokso portretas
y nosy ir bamba saratu ,,, aplink visas skyles po tatuiruote su sukiu ,,,varyk be vaZElyno,,,,

vaivorykštė galvose

vaivorykštė galvose portretas
JAV galės ir vyrai kariai puoštis, nešiot auskarus ir bikini su stringais. Juk tai yra didžiausia vertybė -liberali demokratija juodaodžiams ir homoseksualistams.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių