JAV Kongresas vėl bando išvengti gresiančio vyriausybės uždarymo

  • Teksto dydis:

JAV Kongreso demokratai ir respublikonai trečiadienį iš principo susitarė dėl federalinio biudžeto pratęsimo kelioms dienoms, taip atitolindami vyriausybės įstaigų uždarymo grėsmę.

Atstovų Rūmų ir Senato respublikonų bei demokratų lyderių susitarimu galimo vyriausybės uždarymo pradžia nukeliama iš penktadienio į kovo 8 dieną. Tai suteikia politikos formuotojams šiek tiek laisvės bandant susitarti dėl vyriausybės finansavimo.

„Sutariame, kad Kongresas privalo dirbti dvipartiniu būdu, kad finansuotų mūsų vyriausybę“, – sakoma jų pareiškime.

Kongreso respublikonų ir demokratų lyderiai pridūrė, kad „reikės priimti trumpalaikę tęstinę rezoliuciją dėl agentūrų finansavimo iki kovo 8 ir 22 dienos“. Dėl rezoliucijos šią savaitę balsuos Atstovų Rūmai ir Senatas.

Jau keletą mėnesių Jungtinės Valstijos yra aklavietėje dėl 2024 metams skirto finansavimo įstatymo projekto priėmimo.

Abi partijos įsivėlė į ginčus ir sugebėjo priimti tik keletą mažų projektų, kuriais JAV federalinis biudžetas vis pratęsiamas kelioms dienoms ar mėnesiams.

Vyriausybės darbo sustabdymo pasekmės būtų didelės – be kita ko, skrydžių valdymo tarnybų darbuotojai negautų atlyginimo, sustotų kai kurių vyriausybinių agentūrų darbas, būtų uždaryti populiarūs Amerikos nacionaliniai parkai.

Dabar susitarimą turi priimti Atstovų Rūmai, Senatas ir galiausiai jį turi pasirašyti prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas).

Tačiau kol kas nėra jokio plano pritarti 95 mlrd. dolerių (87,7 mlrd. eurų) skubioms nacionalinio saugumo lėšoms Ukrainai, Izraeliui ir kitiems sąjungininkams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
reiktu kad europa ruskiam nustotu pardavinėt medikamentus,elektronika ir uždėtu sankcijas ruskių bankam ,gal gana jau juos šėrt .

Pagarba

Pagarba  portretas
DONALDUI TRUMPUI ,labai teisingai daro, kad jokio finansavimo ukrų benderovcų fašistam nebus, šaunuolis būsimasis jankiu prezidentas DONALD TRUMP

Asa

Asa portretas
Kiekviena diena šaudynės ,kažką nušauna ,sienos kiauros ,politikų nesutarimai,nieko pozityvaus ,tai neišsvajota Amerika ir pasitikėjima prarandanti
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių