Pereiti į pagrindinį turinį

JAV pareigūnas: Rusija Turkijos oro erdvę pažeidė greičiausiai neatsitiktinai

2015-10-05 15:22
BNS inf.
A. Gedrimo / KAM nuotr.

Rusijos įvykdytas Turkijos oro erdvės pažeidimas prie Sirijos sienos greičiausiai buvo tyčinis, pirmadienį pareiškė vienas aukšto rango JAV gynybos pareigūnas, išreiškęs susirūpinimą dėl šio incidento.

Protestą Rusijai NATO narė Turkija išreiškė po to, kai jos „F-16“ naikintuvai perėmė rusų naikintuvą, savaitgalį pažeidusį Turkijos oro erdvę prie Sirijos sienos, ir privertė jį grįžti atgal.

„Aš nemanau, kad tai buvo atsitiktinumas“, – sakė gynybos pareigūnas, nenorėjęs skelbti savo pavardės.

„Tai tiesiog patvirtina mūsų didelį susirūpinimą dėl jų veiksmų. Jie ir toliau verčia abejoti jų ketinimais ir, žinoma, kelia klausimų dėl elementaraus elgesio ir profesinio elgesio oro erdvėje“, – kalbėjo jis.

Pasak pareigūno, Jungtinės Valstijos surengė „neatidėliotinus pokalbius“ su Turkija ir NATO partnerėmis Briuselyje.

JAV gynybos sekretorius Ashtonas Čarteris (Aštonas Karteris) ir kiti kariuomenės pareigūnai pirmadienį Ispanijoje pradeda penkių dienų vizitą Europoje, į kurio darbotvarkę įtrauktas NATO ministrų susitikimas Briuselyje ketvirtadienį.

Pentagonas ir Rusija praėjusią savaitę tarėsi, kaip išvengti nelaimingų atsitikimų Sirijos oro erdvėje, Maskvai ir JAV vadovaujamai koalicijai vykdant oro atakas karo draskomoje šalyje.

Kadangi šiame pasitarkime buvo kalbama apie tai, kaip išvengti nelaimingų atsitikimų, JAV kariuomenės pareigūnai yra ypač sunerimę dėl incidento Turkijos erdvėje.

„Būtent tokio pobūdžio neprofesionalaus elgesio mes tikėjomės išvengti“, – sakė pareigūnas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų