JAV prezidentas per kelionę į Europą apsilankys Airijoje

  • Teksto dydis:

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) ateinantį mėnesį apsilankys Airijoje, antradienį pranešė Baltieji rūmai.

Tai bus pirmasis D. Trumpo vizitas šioje šalyje einant prezidento pareigas. 

„Prezidentas Donaldas Trumpas ir pirmoji ponia Melania Trump (Melanija Tramp) priėmė Airijos ministro pirmininko Leo Varadkaro (Lio Varadkaro) kvietimą atvykti į Airiją, kai jie bus Europoje“, – rašoma Baltųjų rūmų išplatintame pranešime. 

Birželio 5 dienos vizitas Airijoje bus dalis D. Trumpo kelionės po Europą. Jos metu JAV prezidentas taip pat aplankys Didžiąją Britaniją ir Prancūziją, kur dalyvaus sąjungininkų pajėgų išsilaipinimo Normandijoje per Antrąjį pasaulinį karą 75-ųjų metinių minėjimo renginiuose.    

D. Trumpas Airijoje lankysis pirmą kartą nuo savo inauguracijos 2017 metais, tačiau ši šalis jam neblogai pažįstama. Už 63 km į vakarus nuo Šanono miesto esančioje Dunbego gyvenvietėje yra D. Trumpui priklausantis golfo klubas, kur jis susitiks su L. Varadkaru. 

Birželio 3-5 dienomis D. Trumpas ir pirmoji ponia M. Trump su valstybiniu vizitu lankysis Didžiojoje Britanijoje. Čia jie viešės 93 metų karalienės Elizabeth II (Elzbietos II) kvietimu. Prezidentas taip pat susitiks su vyriausybės vadove Theresa May (Tereza Mei).

D. Trumpas taip pat dalyvaus karinėje ceremonijoje Anglijos pietiniame Portsmuto mieste, iš kur prieš 75 metus išplaukė laivai, dalyvavę sąjungininkų pajėgų išsilaipinime Normandijos paplūdimiuose 1944 metų birželio 6-ąją.

Vėliau prezidentas vyks į Prancūziją dalyvauti išsilaipinimo Normandijoje metinių minėjime ir susitiks derybų su Prancūzijos vadovu  Emmanueliu Macronu (Emanueliu Makronu).



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Tai negi Airija taps JAV valstija?..
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių