JAV prezidentas lankėsi žiemos audrą išgyvenusiame Teksase

JAV prezidentas Joe Bidenas, lydimas kelių aukšto rango respublikonų ir demokratų politikų, penktadienį lankėsi Teksaso valstijoje, kuri praeitą savaitę išgyveno žiemos audrą, praneša naujienų agentūra dpa.

„Kai krizė smogia mūsų valstijoms, kenčia ne respublikonai ar demokratai – kenčia mūsų tautiečiai amerikiečiai, – J. Bidenas sakė vizito Hiustone metu. – Po audros meldžiuosi už jus. Būsime ištikimi partneriai ir padėsime jums apmokėti už audros ir pandemijos sukeltus padarinius.“

Praeitą savaitę paaiškėjo, kad Teksaso valstija nepasiruošusi kelias dienas trunkantiems šalčiams, kurie nusinešė 50 gyvybių, o milijonai liko be elektros ar geriamo vandens.

Teksaso nepriklausoma elektros tinklų sistema susidūrė su gedimais. Ji aptarnauja didžiausius valstijos miestus ir nėra prijungta prie kitų didžiųjų JAV elektros tinklų.

Hiustono meras demokratas Sylvesteris Turneris sakė, kad dėl šaltų orų trūko vamzdžiai ir gyventojų namus apgadino juos užliejęs vanduo.

Maždaug milijonas teksasiečių šią savaitę vis dar neturėjo geriamo vandens, o 57 000 jų gyvena Hiustono mieste. Kai kurie taip pat susiduria su problemomis įsigyjant maistą, nes žiemos audra sutrikdė tiekimo grandines.

Praeitą savaitę J. Bidenas pasirašė deklaraciją dėl stichinės nelaimės, nurodydamas suteikti federalinę paramą Teksasui.

Vasario mėnesį Teksaso universiteto ir „Texas Tribune“ atlikta apklausa atskleidė, kad 45 proc. registruotų rinkėjų J. Bideną vertina teigiamai, o 44 proc. – neigiamai.

Jam pritarė 89 proc. demokratų rėmėjų, o nepritarė 80 proc. respublikonų rėmėjų.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Leonas

Leonas portretas
Palaikau komentatoriu.75 % amerikiečių skaito kad baidenas ne ju prezidentas.

Gėda represiniam režimui

Gėda represiniam režimui portretas
JAV diktatorius tyčiojasi iš JAV gyventojų nelaimės. Tai eilinis Bidono diktatoriaus šou.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių