JAV ruošiasi išvesti tūkstančius karių iš Afganistano: siekiama užbaigti konfliktą

Pagal siūlomą taikos susitarimą su Talibanu, kuriuo siekiama užbaigti beveik du dešimtmečius trunkantį konfliktą Afganistane, JAV ruošiasi išvesti tūkstančius savo karių iš Afganistano, skelbė JAV žiniasklaida.

JAV dienraštis „The Washington Post“ ir transliuotojas CNN citavo neįvardintus šaltinius, kuriais remiantis, susitarime numatoma, kad JAV karių skaičius Afganistane sumažėtų nuo maždaug 14 000 iki 8 000-9 000.

Susitarime taip pat reikalaujama, kad Talibanas pradėtų tiesiogines derybas su Afganistano vyriausybe, kurią radikalus Talibano judėjimas vadina „marionetiniu režimu“, ir sudaryti atskirą taikos susitarimą. Talibanas iki šiol atsisakė tiesiogiai derėtis su šalies vyriausybe.

CNN teigimu, remiantis susitarimu, galimai būtų drastiškai sumažintas JAV ambasados personalas Kabule ir apsaugos personalas.

JAV ir Talibanas greitu metu turi pradėti aštuntąjį derybų etapą, siekiant sudaryti taikos susitarimą.

JAV ir Talibano atstovai susitinka nuo praėjusių metų, viliantis rasti taikų Afganistano konflikto sprendimą. Per kelias ateinančias dienas Kataro sostinėje Dohoje turi prasidėti naujas – aštuntasis – derybų etapas.

Talibano atstovas Zabihullah Mujahidis ketvirtadienį sakė, kad yra vilties, jog šiame derybų etape bus parengtas sprendimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Kaip ir kadai rusams. Žodžiu gavot nuo dušmanų per užpakalius ir go home ...., ške....

JAV BANDITAI PADARĖ "TVARKĄ" AFGANISTANE...

JAV BANDITAI PADARĖ "TVARKĄ" AFGANISTANE... portretas
Dabar keliasi "daryti tvarką" Lietuvoje...Ukrainoje jau padarė...

Anonimas

Anonimas portretas
Talibanas jėga !! Išgrūdo jankius velniop...
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių