JAV: sankcijos Rusijai jos įsiveržimo į Ukrainą atveju jau parengtos

JAV ir jų sąjungininkės Europoje jau parengė ekonomines sankcijas Rusijai, jei ji įsiveržtų į Ukrainą, sakė amerikiečių iždo sekretorės pavaduotojas Adewale Adeyemo (Adevalė Adejemas).

„Turime kruopščiai parengtą sankcijų paketą, reikšmingai paveiksiantį Rusijos ekonomiką, bet sudarysiantį sąlygas sušvelninti jų poveikį čia, Jungtinėse Valstijose“, – interviu kanalui „Bloomberg Television“ sakė A. Adeyemo.

Pasak jo, sankcijos yra parengtos. Paklaustas, ar pritaria Rusijos atsiejimui nuo pasaulinės tarpbankinių atsiskaitymų sistemos SWIFT, jis atsakė, kad „svarstomi visi variantai“.

A. Adeyemo teigimu, rengiant sankcijas įvyko „dešimtys telefoninių pokalbių“ su europiečiais, siekiant užtikrinti JAV ir Europos bendrą poziciją dėl priemonių Maskvos atžvilgiu.

A. Adeyemo pabrėžė, kad svarstomos priemonės bus „daug reikšmingesnės“ už 2014-iaisiais, po Rusijos įsiveržimo į Ukrainai priklausantį Krymą, įvestas priemones.

JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) antradienį sakė, kad svarstytų galimybę į planuojamas priemones įtraukti sankcijas, nukreiptas tiesiogiai prieš Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną, jei Rusija įsiveržtų į Ukrainą.  

„Taip. Svarstyčiau tai“, – sakė J. Bidenas, žurnalistų Vašingtone paklaustas apie galimybę imtis baudžiamųjų priemonių prieš Rusijos prezidentą, kurį jo oponentai seniai kaltina slapta sukaupus didžiulius turtus.  

Agentūra „Bloomberg“ remdamasi šaltiniais antradienį pranešė, kad Europos Sąjungos šalys nesutaria, kokie Rusijos veiksmai, neskaitant įsiveržimo į Ukrainą, nulemtų sankcijas Maskvai. Anot vieno šaltinio, šalys ginčijasi ir dėl to, ką galima laikyti įsiveržimu.

Vašingtonas ne kartą kalbėjo apie JAV ir jų sąjungininkių pasirengimą skelbti sankcijas Rusijai, jei eskaluotųsi padėtis dėl Ukrainos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o

o portretas
manancio kom teisus tik gaila kad yra kitaip mananciu nes tai nelogiska===

ha ha ha

ha ha ha portretas
Huilo benkartai su kabajeva gales sauletam magadane atostogauti.

ir kiek

ir kiek portretas
tos jav sankcijos pakenks lietuvai? rusijai ant ju senai nusisvilpt...
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių