JAV šimtai tūkstančių žmonių protestuoja prieš abortų ribojimus

Dešimtys tūkstančių moterų, dėvinčių rožines kepuraites bei marškinėlius ir skanduojančių „Šalin rankas nuo mano kūno“, šeštadienį išėjo į gatves visose Jungtinėse Valstijose protestuoti prieš konservatorių siekį apriboti teisę į abortus.

Vašingtone apie 10 tūkst. protestuotojų susirinko aikštėje netoli Baltųjų rūmų prieš eitynes prie JAV Aukščiausiojo Teismo, kurio žodis šiuo ginčytinu klausimu bus paskutinis.

Protestuotojai laikė plakatus su užrašais „Saugok savo gimdą“ ir „Įteisinkite abortus“, kelios moterys ir vyrai buvo apsirengę kaip praėjusiais metais mirusi JAV Aukščiausiojo Teismo teisėja Ruth Bader Ginsburg, kultinė kovotoja už moterų teises.

Nuolatinė kova dėl šios procedūros Amerikoje tapo dar intensyvesnė, kai rugsėjo 1 dieną, įsigaliojus Teksaso įstatymui, draudžiančiam beveik visus abortus, teismuose ir Kongrese prasidėjo arši priešprieša, tačiau viešų protestų iki šiol buvo nedaug.

Likus dviem dienoms iki dar vieno Aukščiausiojo Teismo posėdžio, protestai vyko daugiau nei 600-uose miestų. Pasak organizatorių, šimtai tūkstančių žmonių susirinko visose 50-yje valstijų.

Aukščiausiasis Teismas jau anksčiau atsisakė blokuoti Teksaso įstatymą ir sutiko peržiūrėti griežtą Misisipės įstatymą. Šiais metais 19 valstijų jau priėmė 63 įstatymus, ribojančius abortų prieinamumą.


Šiame straipsnyje: JAVabortų ribojimaiprotestai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Valstybė kurioje verda palaidas gyvenimas.....

Komentarui žemiau

Komentarui žemiau portretas
Išsiplauk galva ponas/ponia fanatike.

Lesbių šou

Lesbių šou portretas
Šėtono sekėjos, atsirado matai ego svarbiau už naują gyvybę, degs jos visos pragare šiukšlės
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių