JAV Slaptoji tarnyba pripažino klaidą, lėmusią pasikėsinimą į D. Trumpą

  • Teksto dydis:

JAV Slaptoji tarnyba penktadienį pripažino padariusi klaidų, kurias ji nustatė atlikusi patikrinimą dėl pasikėsinimo nužudyti buvusį prezidentą Donaldą Trumpą (Donaldą Trampą) per liepą vykusį mitingą.

Šaulys Thomas Matthew Crooksas (Tomas Metjus Kruksas), užlipęs ant netoliese esančio pastato stogo, paleido keletą šūvių į respublikonų kandidatą JAV prezidento rinkimuose. Per tą išpuolį D. Trumpui buvo sužeista dešinė ausis.

Atlikus peržiūrą „nustatyta išankstinio planavimo ir slaptosios tarnybos darbuotojų reagavimo trūkumų“, spaudos konferencijoje sakė JAV Slaptosios tarnybos laikinasis direktorius Ronaldas Rowe (Ronaldas Rou).

„Nors kai kurie komandos nariai buvo labai atidūs, kiti elgėsi nerūpestingai, todėl buvo pažeisti saugumo protokolai“, – pridūrė jis.

R. Rowe nurodė, kad viena iš klaidų buvo buvo prasta komunikacija su vietos teisėsauga, taip pat „pernelyg didelis pasikliovimas“ mobiliaisiais įrenginiais, „dėl kurio informacija buvo atskirta“, ir matomumo problemos, kurios „buvo pripažintos, bet tinkamai nesumažintos“.

„Maždaug 18 val. 10 min. vietos laiku iš Slaptosios tarnybos apsaugos kabineto paskambino kontržvalgybos agentas ir pranešė apie asmenį ant AGR pastato stogo“, – teigė R, Rowe'as.

„Ši svarbi informacija nebuvo perduota per Slaptosios tarnybos radijo tinklą“, – pažymėjo jis.

Du mitingo Batleryje, Pensilvanijos valstijoje, dalyviai buvo sužeisti per šaudymą, o trečiasis, 50-metis ugniagesys Corey Comperatore (Koris Kompretoris), mirė.

Th. M. Crooksą nušovė Slaptosios tarnybos snaiperis.

Po pasikėsinimo į D. Trumpą atsistatydino Slaptosios tarnybos vadovė Kimberly Cheatle (Kimberli Čitl) ir dar keli slaptosios tarnybos agentai buvo išleisti atostogų. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių