JAV sukritikavo Rusijos ir Kinijos vengimą pasmerkti puolimą prieš Amerikos ambasadą

  • Teksto dydis:

Jungtinės Valstijos pirmadienį sukritikavo Rusiją ir Kiniją už tai, kad jos nepasmerkė praėjusią savaitę surengto proiranietiškų demonstrantų puolimo prieš Amerikos ambasadą Bagdade.

Sveikindama 27 iš 193 Jungtinių Tautų narių sprendimą paskelbti pranešimus, smerkiančius gruodžio 31-ąją surengtą bandymą šturmuoti JAV kompleksą Bagdade, JAV atstovybė prie JT pareiškė, kad Rusijos ir Kinijos tylėjimas kelia grėsmę Saugumo Tarybai.

„Tai, kad Jungtinių Tautų Saugumo Tarybai neleidžiama paskelbti esminių pareiškimų, atkreipiančių dėmesį į diplomatinių ir konsulinių įstaigų patalpų neliečiamumą, dar kartą verčią suabejoti Tarybos patikimumu“, – sakoma JAV pareiškime.

Pasak Vašingtono, parama diplomatines misijas saugančiai 1961 metų Vienos konvencijai „neturėtų būti prieštaringai vertinama arba reikalauti drąsos“.

„Kaip jau parodėme, netoleruosime išpuolių prieš JAV darbuotojus bei įstaigas ir ryžtingai atsakysime, kad apgintume savo interesus, piliečius ir sąjungininkus“, – nurodoma pareiškime, akivaizdžiai turint omenyje amerikiečių penktadienį Bagdade surengtą smūgį, per kurį buvo nukautas itin įtakingas iraniečių generolas.

Gruodžio 31 dieną demonstrantai apsupo JAV ambasadą Bagdade, reikšdami įtūžį dėl anksčiau surengtų amerikiečių aviacijos smūgių, per kuriuos žuvo 25 kovotojai, priklausantys sukarintų pajėgų tinklo „Hashed al Shaabi“ radikaliajai grupei „Kata'ib Hizbollah“, remiamai Irano. Pastarąją Jungtinės Valstijos apkaltino raketų atakomis prieš karinius objektus Irake, kur yra dislokuota JAV karių.

Per vėliausią iš tokių raketų atakų žuvo civilis amerikietis kontraktininkas.

Po bandymo šturmuoti ambasadą Bagdade JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) įsakė surengti bepiločio orlaivio smūgį prie tarptautinio oro uosto Irako sostinėje. Per jį buvo nukautas Irano generolas Qasemas Soleimani (Kasemas Soleimanis) ir „Kata'ib Hizbollah“ grupės vadas.

Iranas po šio smūgio pagrasino „žiauriu kerštu“.

JT šaltiniai pirmadienį sakė, kad kol kas nė viena šalis neprašė sušaukti Saugumo Tarybos posėdžio, kad būtų aptarta Vidurio Rytuose padidėjusi įtampa.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Faktui

Faktui portretas
Gal koki fakta? Tik ležiuviu malti šuda moki, eilinis "patriotinis" pi.z.dabolas. A žinai ka nors apie irako premjero pokalbius su Trampu? Ne, nu ir px svarbu pa.pi.z.delinti:)

manau JAV turėtų d ž i a u g t i s ,kad

manau JAV turėtų d ž i a u g t i s ,kad portretas
Kinija ir Rusija t y l i , kitokiu atveju už JAV barbariškus veiksmus r e i k ė t ų gerokai į s p i r t i į užpakalį , kad s u v o k t ų , jog toks JAV VEIKSMAS yra nusikalstamas prieš pasaulio bendruomenę.

Faktas

Faktas portretas
Čia komentuoja kremliaus chalujai.Apsimeta lietuviais.Juos būtina cypėje palaikyti už propagandą.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių