JAV sveikina EK išaiškinimą dėl tranzito į Kaliningradą

  • Teksto dydis:

Jungtinių Valstijų Valstybės departamentas trečiadienį pasveikino naują Europos Komisijos (EK) išaiškinimą, leidžiantį sankcionuotų prekių tranzitą į Kaliningradą.

„Palankiai vertiname ES pranešimą, kuriame aiškiai nurodyta, kaip valstybės narės įgyvendins ekonomines sankcijas Rusijai dėl Kaliningrado“, – pareiškime sakė departamento atstovas Nedas Price'as (Nedas Praisas).

„Taip pat sveikinamas ES valstybių narių sankcijų įgyvendinimas laikantis gairių“, – rašoma jame.

Pranešime akcentuojama, kad „šiuo metu nėra ir niekada nebuvo vadinamosios Kaliningrado blokados“, žmonės, humanitarinės siuntos, kitos prekės gali laisvai pasiekti esklavą.

EK trečiadienį naujomis gairėmis leido Rusijai geležinkeliais gabenti sankcionuotas prekes į ir iš Kaliningrado srities per Lietuvą šio eksklavo poreikiams.

Dalies Rusijos prekių tranzitas į Kaliningradą anksčiau buvo sustabdytas, įsigaliojus ES sankcijoms, paskelbtoms dėl Maskvos invazijos į Ukrainą.

Lietuvos ir Europos Komisijos atstovai pastarosiomis savaitėmis konsultavosi dėl tranzito po to, kai Rusijos pasipiktinimą sukėlė birželį įsigalioję apribojimai plienui.


Šiame straipsnyje: KaliningradasKaraliaučiustranzitasJAVkaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių