JAV teismas laikinai sustabdė draudimą parsisiųsti programą „TikTok“

  • Teksto dydis:

JAV teismo teisėjas sekmadienio vakarą sustabdė draudimą parsisiųsti programą „TikTok“, laikinai išlaikydamas populiariajai kinų platformai galimybę didinti naudotojų skaičių.

Apygardos teisėjas Carlas Nicholsas (Karlas Nikolsas) „TikTok“ prašymu laikinai sustabdė Baltųjų rūmų, kaltinančių platformą grėsme nacionaliniam saugumui, kadangi jos patronuojanti Kinijos įmonė yra susijusi su Pekinu, draudimą parsisiųsti programą naujiems naudotojams.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas nurodė nuo sekmadienio vakaro uždrausti naujus programos atsisiuntimus, tačiau draudimas visiškai uždrausti „TikTok“ veikimą JAV turėtų įsigalioti lapkričio 12 dieną.

Teisėjas atmetė „TikTok“ prašymą sustabdyti ir lapkričio 12 dieną turėsiantį įsigalioti draudimą, tačiau pažymėjo, kad jo sprendimas „šiuo metu yra laikinas“.

„TikTok“ naudotojai Jungtinėse Valstijose pirmadienį galės naudoti programą kaip įprasta.

Tai būtų įvykę net ir jei teisėjas nebūtų priėmęs minėto sprendimo, kadangi draudimas, kuris turėjo įsigalioti sekmadienį, būtų galiojęs tik naujiems atsisiuntimams ir atnaujinimams.

Visgi prieiga prie naujinių reiškia, kad ilgamečiai „TikTok“ vartotojai galės gauti saugos naujinius bei naujų „TikTok“ funkcijų.

Teisėjo įsakymu „TikTok“ ir JAV vyriausybei nurodyta parengti veiksmų tvarkaraštį, o tai paprastai reiškia, kad teismas nori, jog konflikto šalys rastų kompromisą.

AFP apklausti teisės specialistai mano, kad mažai tikėtina, jog JAV vyriausybė pateiks skundą, nes advokatai paprastai vengia suerzinti teisėją apskųsdami jo sprendimus ankstyvose bylos etapuose.

Tuo tarpu „TikTok“ ieškinys, kuriuo ginčijamas D. Trumpo įsakų teisėtumas, šiuo metu nagrinėjamas teisme.

Kol vyks bylos nagrinėjimas, „TikTok“ gali toliau bandyti susitarti dėl padalinio JAV pardavimo ar aljanso sudarymo, kad nuramintų JAV vyriausybės nerimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių