JAV valstybės departamentas patarė šalies piliečiams nevykti į Japoniją dėl COVID-19

  • Teksto dydis:

Likus vos dviem mėnesiams iki Tokijo olimpinių žaidynių pradžios, JAV valstybės departamentas patarė amerikiečiams vengti kelionių į Japoniją dėl su COVID-19 susijusios padėties šalyje.

„JAV Ligų kontrolės ir prevencijos centrai (CDC) priskyrė kelionėms į Japoniją 4-ą grėsmės lygį <...>, o tai rodo labai aukštą COVID-19 infekcijų lygį šalyje“, – sakoma Valstybės departamento interneto svetainėje.

Ketvirtasis grėsmės lygis reiškia, kad JAV piliečiams patariama nekeliauti į šalį.

Japonijoje pastaruoju metu išaugo koronaviruso atvejų skaičius. Tuo pačiu metu šalis atsilieka pagal gyventojų paskiepijimo rodiklius.

Tuo tarpu Japonija rengiasi priimti į liepos 23 dieną prasidėsiančią Tokijo olimpiadą atvyksiančius tūkstančiams sportininkų iš 200 šalių.

Tokijo medicinos praktikų asociacija (maždaug 6 tūkst. gydytojų grupė) praėjusią savaitę paskelbė atvirą laišką, kuriame paragino atšaukti žaidynes dėl neseniai įvykusio COVID-19 atvejų šuolio.

Gydytojai tvirtina, kad priimančiojo miesto ligoninės yra perpildytos.

Tuo tarpu Japonijos ministras pirmininkas Yoshihide Suga (Jošihidė Suga) ir olimpinių žaidėjų pareigūnai tvirtina, kad Tokijas gali saugiai surengti žaidynes, naudodamas tinkamas priemones.

Olimpinės ir parolimpinės žaidynės Tokijuje turėjo įvykti 2020 metų vasarą, tačiau dėl koronaviruso pandemijos jas teko nukelti.

Šiuo metu olimpinės žaidynės numatytos liepos 23–rugpjūčio 8 dienomis, o parolimpinės žaidynės vyks rugpjūčio 24–rugsėjo 5 dienomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių