Pereiti į pagrindinį turinį

JAV Valstybės departamentas: Rusija kalta dėl daugybės žmogaus teisių pažeidimų

2017-03-03 23:36
LRT

Rusijos vyriausybė 2016 metais tiesiogiai ar netiesiogiai prisidėjo prie daugybės žmogaus teisių pažeidimų pačioje Rusijoje ir Ukrainoje, teigiama JAV Valstybės departamento pranešime dėl žmogaus teisių pasaulyje per pastaruosius metus.

Reuters nuotr.

 Kaip pranešė Svoboda.org, šia ataskaita yra pirmasis toks dokumentas, parengtas Donaldo Trumpo administracijos, pristatytas Vašingtone penktadienį.

Ataskaitoje pabrėžiama, kad tebesitęsianti Krymo aneksija ir Rusijos intervencija Rytų Ukrainoje, be kita ko, prisideda prie žmogaus teisių padėties pačioje Rusijoje pablogėjimo. Teigiama, kad Rusija ir toliau remia ir aprūpina prorusiškos separatistus Donbase, todėl atsako už tūkstančius civilių mirčių ir Ukrainos piliečių teisių pažeidimus, taip pat ir aneksuotame Kryme.

Dokumente taip pat kalbama apie Rusijoje galiojančius žodžio, susirinkimų ir spaudos laisvės apribojimus. Pabrėždama, kad šalyje buvo priimti „represiniai įstatymai“, pagal kuriuos „yra persekiojami, sulaikomi, areštuojami ir skiriamos baudos“ asmenims, kritikuojantiems valdžios institucijas ir Rusijos veiksmus Ukrainoje.

Ukrainos valdžios institucijos ataskaitoje kritikuojamos už žmogaus teisių pažeidimus Donbase ir nesugebėjimą patraukti atsakomybėn tokių pažeidimų kaltininkus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų